Ανάμεσα στα προβλήματα που έχει επιφέρει το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας, δεσπόζουσα θέση κατέχει κατά τον Τρ. Αλεξιάδη το θέμα της φοιτητικής στέγης. Καλεσμένος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ έθεσε το ζήτημα που αντιμετωπίζουν πλήθος οικογενειών στη χώρα μας με μέλη επιτυχόντες φοιτητές, που ενώ κατάφεραν να ξεπεράσουν  τους αντιπαιδαγωγικούς σκοπέλους που έχει θέσει η κυβέρνηση της ΝΔ (βλέπε ελάχιστη βάση εισαγωγής κ.λπ.) κινδυνεύουν να μη συνεχίσουν τις σπουδές τους, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά στο κόστος στέγασης, λόγω των αυξήσεων στα ενοίκια των κατοικιών. Πρότεινε δε «η πολιτεία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και με μόνιμα μέτρα, δηλαδή τη  δημιουργία κατάλληλων δομών, φοιτητικών εστιών κ.λπ., ώστε να μπορούμε να μιλάμε για δωρεάν παιδεία και δίνοντας φορολογικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες ώστε να νοικιάζουν το σπίτι τους σε φοιτητές, παρέχοντας π.χ. ειδική έκπτωση στο φόρο περιουσίας του ακινήτου, δηλαδή μεγαλύτερη έκπτωση εάν νοικιάσει το σπίτι του σε φοιτητή από ότι να το νοικιάσει σε κάποιον άλλον. Επιπλέον και η πολιτεία και οι Δήμοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε σε πολλές περιοχές της Αθήνας και άλλων πόλεων κλειστά ακίνητα, την ίδια στιγμή που τα ενοίκια έχουν ξεφύγει».

Σχετικά με το θέμα των ημερών, τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων, τόνισε ότι «υπάρχει πλέον πρόβλημα δημοκρατίας και πρόβλημα λειτουργίας θεσμών στην χώρα. Όταν παρακολουθούνται δημοσιογράφοι, όταν παρακολουθείται ο αρχηγός του τρίτου  στη σειρά κόμματος στη Βουλή, υπάρχει  πρόβλημα δημοκρατίας. Δεν θα συμφωνήσω καθόλου με την προσπάθεια που γίνεται από συγκεκριμένους κύκλους, είτε από τον χώρο των ΜΜΕ, είτε από πολιτικούς χώρους να υποβαθμίσουν το θέμα ή να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση. Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, υπάρχει πρόβλημα στην ενημέρωση». Αναφέρθηκε δε με έμφαση στην απόκρυψη κορυφαίων ειδήσεων που δεν ευνοούν το κυβερνητικό καθεστωτικό αφήγημα , «όπως για παράδειγμα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου ο αρμόδιος διευθυντής ανακοινώνει ότι σταματούν οι μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες και δεν υπάρχει πουθενά  σαν είδηση. Μιλούσαμε πριν για την ακρίβεια, αυτό σαν είδηση έχει απόλυτη σχέση με την ακρίβεια, διότι αυτός που έχει ανάγκη να κάνει μια μαγνητική ή αξονική τομογραφία, θα πάει σε ιδιώτη αφού δεν μπορεί να πάει σε δημόσιο νοσοκομείο».

Κατέληξε δε λέγοντας «Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας και πρέπει να χυθεί άπλετο φως. Καταλαβαίνουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικές παραδόσεις στη Δεξιά, όπως και οικογενειακές παραδόσεις».

Στην απέλπιδα προσπάθεια του παριστάμενου εκπροσώπου της ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης κατηγορώντας την αντιπολίτευση για …κατάντια σύμπλευσης απόψεων και …εργαλειοποίηση  της υπόθεσης, ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε δύο πράγματα, πρώτον ότι ό ίδιος ο διοικητής της ΕΥΠ παραδέχτηκε την παρακολούθηση δημοσιογράφου και δεύτερον το δίδυμο «Μαυρίκη – Μητσοτάκη»