Το μεγάλο θέμα της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων του Πειραιά με αποτέλεσμα την κατάρρευση του συστήματος υγείας, την αδυναμία εξυπηρέτησης ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών και την εξουθενωτική επιβάρυνση του ήδη καταπονημένου ιατρικού προσωπικού, φέρνει στη Βουλή υιοθετώντας επίκαιρα αιτήματα, με Αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης.

Με επιστολές τους ο μεν Διευθυντής Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων του Π.Γ. Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» ανακοινώνει τη διακοπή της λειτουργίας των πρωινών εξωτερικών εξετάσεων αλλά και των απογευματινών ιατρείων του Μαγνητικού Τομογράφου από 1/9/2022, ο δε Σύλλογος των Εργαζομένων Ε.Α.Ν. Πειραιά «Μεταξά»  περιγράφει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τμήματα του Νοσοκομείου λόγω της υποστελέχωσης.

Κορυφαίες ειδήσεις, που μετά βίας είδαν το φως της δημοσιότητας σε μετρημένα σε λιγότερα από τα δάχτυλα του ενός χεριού μέσα ενημέρωσης, καθώς η «ενημέρωση 108» των καθεστωτικών ταϊσμένων ΜΜΕ φροντίζει από τη μια να θάψει τις ειδήσεις που ξεσκεπάζουν το κυβερνητικό παραμύθι του «όλα βαίνουν καλώς» και από την άλλη να αναδείξει τις fake υπουργικές προεκλογικές προσλήψεις και εκτιμήσεις για μη πίεση του ΕΣΥ…

Στην επιστολή του ο Διευθυντής καταγγέλλει τη δραματική υποστελέχωση  του ιατρικού προσωπικού του τμήματος των Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων του Νοσοκομείου της Νίκαιας κατά το τελευταίο ενάμιση έτος, ενός τμήματος που υπήρξε έως τώρα ένα ιδιαίτερα παραγωγικό Τμήμα το οποίο διενεργούσε 30.000 περίπου αξονικές τομογραφίες και  4.000 – 4.500 μαγνητικές τομογραφίες ανά έτος.

Από το τμήμα έχουν αποχωρήσει ήδη τέσσερις διευθυντές ιατροί που υπηρετούσαν – και με την επικείμενη αποχώρηση του ιδίου, πέντε –  ενώ έχει γίνει μόνο μία πρόσληψη μίας επιμελήτριας Β’. Παρά τις πολλαπλές υποσχέσεις που του έχουν δοθεί για στελέχωση του τμήματος, ο Διευθυντής αναφέρει πως δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, παρά η αποψίλωση συνεχίζεται με πρόσφατη την αμοιβαία μετακίνηση ειδικευμένης Ιατρού η οποία συνεπικουρούσε το τμήμα, αλλά στη θέση της ήρθε άλλη ειδικευμένη Ιατρός, η οποία δεν υποχρεώθηκε από την διοίκηση να κάνει το αντίστοιχο έργο. 

Οι ασθενείς της Δεύτερης Υγειονομικής περιφέρειας θα στερηθούν πλέον 400 έως 500 αξονικές τομογραφίες μηνιαίως και θα πάψουν να διενεργούνται περίπου 300 μαγνητικές τομογραφίες ανά μήνα. Λαμβάνοντας δε υπόψη την πρόσφατη διακοπή της λειτουργίας των αντίστοιχων ιατρείων του Αξονικού Τομογράφου, συνέπεια τραγικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού, το πρόβλημα της μη εξυπηρέτησης των εξωτερικών ασθενών από το νοσοκομείο της Νίκαιας και της οικονομικής επιβάρυνσης που θα υποστούν ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα πληρώνοντας τις εξετάσεις από την τσέπη τους εξ ολοκλήρου ή με ποσοστό συμμετοχής αντίστοιχα, απαιτεί άμεση λύση.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων περιγράφει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου «Μεταξά» λόγω της υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα τη συνεχή μετακίνηση ιατρών όλων των ειδικοτήτων από το ένα τμήμα στο άλλο για να κλείσουν «τρύπες». Ιδιαίτερη η αναφορά του στα δισεπίλυτα προβλήματα που έχουν προκύψει στον εργαστηριακό τομέα, με το τμήμα Αιμοδοσίας να αδυνατεί να καταρτήσει προγράμματα εργασίας του προσωπικού, το οποίο δεν μπορεί να λάβει ούτε τις κανονικές καλοκαιρινές του άδειες, να αναγκάζεται να περιορίσει τις αιμοληψίες και τις εξετάσεις ιολογικού ελέγχου κ.α.  Περιγράφει δε με μελανά χρώματα την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στο φαρμακείο του νοσοκομείου, καθώς έχει απομείνει ένας μόνιμος φαρμακοποιός στο νοσοκομείο – και μία επικουρική συνάδελφός του που έχει αποσπαστεί από το Τζάνειο και στο οποίο θα επιστρέψει μετά τις 09/08 – με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε σε καθημερινή βάση φαρμακοποιός που να εφημερεύει για να καλύψει τις ανάγκες των κλινικών, αλλά ούτε όλα τα σαββατοκύριακα του μήνα.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΝΔ για την υγεία μεταφράζονται σε καθυστερήσεις ή αναβολές χημειοθεραπειών των ασθενών, επισφαλείς νοσηλείες και τρομερή επιβάρυνση των εργαζομένων.

Φτάνουν πια τα ευχολόγια! Με την κατάσταση να χειροτερεύει, λειτουργίες τμημάτων και υπηρεσίες των νοσοκομείων του Πειραιά να υπολειτουργούν ή να διακόπτονται, με το ήδη καταπονημένο ιατρικό προσωπικό, αβοήθητο σε μια δίχρονη πανδημία, να έχει φτάσει στα όρια του, ο Τρ. Αλεξιάδης συντασσόμενος ολόψυχα με το δίκαιο αίτημα για άμεσες προσλήψεις ιατρικού, τεχνολογικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα νοσοκομεία ζητά απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πλεύρη καθώς και ενημέρωση σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς τoν

κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: Η τραγική υποστελέχωση των νοσοκομείων του Πειραιά οδηγεί στην εξουθένωση του προσωπικού και στην πλήρη κατάρρευση τμημάτων και υπηρεσιών για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης καταθέτει ως Αναφορά την επιστολή  του Διευθυντή Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων του Π.Γ. Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», μέσω της οποίας ανακοινώνει τη διακοπή της λειτουργίας των πρωινών εξωτερικών εξετάσεων αλλά και των απογευματινών ιατρείων του Μαγνητικού Τομογράφου από 1/9/2022 καθώς και την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Ε.Α.Ν. Πειραιά «Μεταξά» μέσω της οποίας περιγράφουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τμήματα του Νοσοκομείου λόγω της υποστελέχωσης.

Α) Στην επιστολή του ο Διευθυντής καταγγέλλει τη δραματική υποστελέχωση  του ιατρικού προσωπικού του τμήματος των Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων του Νοσοκομείου της Νίκαιας κατά το τελευταίο ενάμιση έτος, τμήμα στο οποίο ενώ προηγουμένως υπηρετούσαν τέσσερις επιπλέον διευθυντές ιατροί – με την επικείμενη αποχώρηση του ιδίου θα γίνουν πέντε –  έχει γίνει μόνο μία πρόσληψη μίας επιμελήτριας Β’. Παρά τις πολλαπλές υποσχέσεις που του έχουν δοθεί για στελέχωση του τμήματος, δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και ο Διευθυντής αναφέρεται στη συνεχιζόμενη αποψίλωση με πρόσφατη αμοιβαία μετακίνηση ειδικευμένης Ιατρού η οποία συνεπικουρούσε το τμήμα με άλλη ειδικευμένη Ιατρό, η οποία όμως δεν υποχρεώθηκε από την διοίκηση να κάνει το αντίστοιχο έργο. 

Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη διακοπή της λειτουργίας των αντίστοιχων ιατρείων του Αξονικού Τομογράφου, συνέπεια τραγικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού, το πρόβλημα της μη εξυπηρέτησης των εξωτερικών ασθενών από το νοσοκομείο της Νίκαιας και της οικονομικής επιβάρυνσης που θα υποστούν ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι πολίτες απαιτεί άμεση λύση.

Β) Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων περιγράφει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου «Μεταξά» λόγω της υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα τη συνεχή μετακίνηση ιατρών όλων των ειδικοτήτων από το ένα τμήμα στο άλλο για να κλείσουν «τρύπες». Ιδιαίτερα αναφέρονται στα δισεπίλυτα προβλήματα που έχουν προκύψει στον εργαστηριακό τομέα, με το τμήμα Αιμοδοσίας να αδυνατεί να καταρτήσει προγράμματα εργασίας του προσωπικού, το οποίο δεν μπορεί να λάβει ούτε τις κανονικές καλοκαιρινές του άδειες. Η έλλειψη εργαζομένων έχει οδηγήσει στην κατάργηση του ωραρίου αιμοληψιών του Σαββάτου, στη μείωση των εξετάσεων ιολογικού ελέγχου σε 2 φορές την εβδομάδα από καθημερινά και στη μείωση των χρονικών περιθωρίων παραλαβής δειγμάτων πριν από προγραμματισμένα χειρουργεία.

Ο Σύλλογος απαιτεί να προσληφθεί το απαραίτητο παραϊατρικό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των εργαστηριακών τμημάτων του νοσοκομείου, ενώ παράλληλα περιγράφει με μελανά χρώματα την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στο φαρμακείο του νοσοκομείου, όπου την παρούσα περίοδο «δεν υπάρχει σε καθημερινή βάση φαρμακοποιός που να εφημερεύει για να καλύψει τις ανάγκες των κλινικών, καθώς έχει απομείνει ΕΝΑΣ μόνιμος φαρμακοποιός στο νοσοκομείο και η επικουρική συνάδελφος που αποσπάστηκε από το Τζάνειο θα επιστρέψει σε αυτό μετά τις 09/08. Ούτε όλα τα σαββατοκύριακα του μήνα καλύπτονται από φαρμακοποιό, με αποτέλεσμα να καθυστερούν ή να αναβάλλονται οι χημειοθεραπείες των ασθενών, κάτι βέβαια που μάλλον δεν πολυενδιαφέρει διοίκηση, ΔΥΠΕ και υπουργείο που εδώ και πολλούς μήνες ξέρουν την κατάσταση και τίποτα δεν κάνουν! Για άλλη μια φορά και Η ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΑΠΗΚΕ!»

Επισυνάπτονται οι σχετικές επιστολές.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας. 

Αθήνα, 03-08-2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Αλεξιάδης Τρύφων

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2ης Υ.ΠΕ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
Π.Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”
ΤΜΗΜΑ ΑΞΟΝΙΚΗΣ – ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΠΡΟΣ
Ε.Ι.Ν.Α.Π. ΝΙΚΑΙΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ

Θέμα: Διακοπή της λειτουργίας του Μαγνητικού Τομογράφου τόσο από τα τακτικά πρωινά ιατρεία όσο και από την ολοήμερη λειτουργία – Δραματική υποστελέχωση ιατρικού προσωπικού του Τμήματος Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων

Σας ανακοινώνουμε με λύπη μας τη διακοπή της λειτουργίας των πρωινών εξωτερικών εξετάσεων αλλά και των απογευματινών ιατρείων του Μαγνητικού Τομογράφου από 1/9/2022.

Η ανωτέρω απόφαση μας είναι συνέχεια της πρόσφατης διακοπής της λειτουργίας των αντίστοιχων ιατρείων του Αξονικού Τομογράφου συνέπεια τραγικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Είναι γνωστή η δραματική αποστελέχωση του ιατρικού προσωπικού του τμήματος των νεότερων απεικονιστικών μεθόδων κατά το τελευταίο ενάμιση έτος. Στο Τμήμα μας υπηρετούσαν κατ’ ουσία τέσσερις επιπλέον διευθυντές ιατροί και με την επικείμενη αποχώρηση του υπογράφοντος προστίθεται και ένας πέμπτος. Αντ’ αυτών προσελήφθη μόνο μία επιμελήτρια Β.

Συνέπεια των ανωτέρω στερούνται από τους ασθενείς της Δεύτερης Υγειονομικής περιφέρειας 400 έως 500 αξονικές τομογραφίες μηνιαίως και θα πάψουν να διενεργούνται περίπου 300 μαγνητικές τομογραφίες ανά μήνα. Να σημειωθεί ότι το Τμήμα των Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων υπήρξε έως τώρα ένα ιδιαίτερα παραγωγικό Τμήμα το οποίο διενεργούσε 30.000 περίπου αξονικές τομογραφίες ανά έτος και 4 έως 4,5 χιλιάδες μαγνητικές τομογραφίες στο ίδιο διάστημα.

Κατά την τελευταία διετία και πλέον έχουν γράφει δεκάδες αναφορές για το επείγον της στελέχωσης του Τμήματος μας στην παρούσα Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και η ιατρική κοινότητα έχει ενημερωθεί με πλειάδα αναφορών για το ζήτημα αυτό.

Λάβαμε πολλαπλές υποσχέσεις για την επικείμενη στελέχωση του Τμήματος μας η οποία ποτέ δεν έγινε. Αντ’ αυτού προσφάτως υπεγράφη αμοιβαία μετακίνηση ειδικευμένης Ιατρού (κα. Μπαρουτση) η οποία συνεπικουρούσε το τμήμα μας με δύο γενικές εφημερίες μηνιαίως με άλλη ειδικευμένη συνάδελφο (κα Μπαγιαντζίδου) η οποία όμως δεν υποχρεώθηκε από την διοίκηση να κάνει αντίστοιχο έργο δυσχεραίνοντας έτι περαιτέρω την ασφαλή λειτουργία του Τμήματος μας και επιβαρύνοντας το ήδη καταπονημένο Ιατρικό Προσωπικό.

Αναγκαζόμαστε ως εκ τούτου να διακόψουμε όπως ήδη ανέφερα εξωτερικές πρωινές και απογευματινές εξετάσεις του Μαγνητικού Τομογράφου για να μπορέσουμε εξυπηρετήσουμε με ασφάλεια τις βασικές ανάγκες του νοσοκομείου τόσο σε επίπεδο εφημερίας όσο και εσωτερικών περιστατικών.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί προς ενημέρωση ότι τα προγράμματα εφημερίας του Αξονικού Τομογράφου θα συντάσσονται για όσο διάστημα είναι αυτό εφικτό, με νόμιμο τρόπο για την λειτουργία ασφαλούς εφημερίας που σημαίνει ασφάλεια ασθενών και ιατρών και θα εκτελούνται από γιατρούς ικανούς να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο του Αξονικού Τομογράφου, έργο υπεύθυνο και καταλυτικό για την λειτουργία του Νοσοκομείου όπως αποδεικνύεται από την εμπιστοσύνη αφ’ ενός των κλινικών ιατρών στο Τμήμα μας αλλά και την παρατηρούμενη δυστοκία συναδέλφων να εργαστούν στον Αξονικό Τομογράφο.

Το Τμήμα όπως πολλές φορές έχω αναφέρει χρειάζεται Ακτινοδιαγνώστες ιατρούς με συνεχή και σταθερή εργασία σε αυτό, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του και όχι ωράρια επαιτείας στις εφημερίες και άλλες μη επαρκώς επιστημονικά στοιχειοθετημένες λύσεις που κατά καιρούς προτείνονται.

Ζητούμε ως εκ τούτου υπό τις παρούσες συνθήκες

1) Την μετακίνηση από το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα στο Τμήμα Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων της ιατρού κυρίας Ελένης Μπαγιαντζίδου η οποία έχει εγνωσμένη εμπειρία σε Αξονικό Τομογράφο

2) Την κατανομή εργασίας των υπαρχόντων ιατρών αλλά και αυτών που πιθανά θα έρθουν με βάση την παραγωγικότητα των τμημάτων όπως αυτά προκύπτουν από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Θα ήθελα κλείνοντας να κάνω μία σύντομη αναφορά στις δυνατότητές του Τμήματος μας όταν αυτό λειτουργεί με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.

Στο Τμήμα μας διενεργούνται πλειάδα απεικονιστικών εξετάσεων τόσο στον Αξονικό Τομογράφο όσο και στο Μαγνητικό Τομογράφο, ορισμένες εκ των οποίων δεν γίνονται σε άλλα δημόσια νοσοκομεία (Μαγνήτης: ειδικά ογκολογικά πρωτόκολλα, εξετάσεις προστάτη, μαγνητικές εντερογραφίες κα Αξονικός ct κολονοσκοπήσεις, όλων των ειδών οι αγγειογραφίες, αλλά και επεμβατικές εξετάσεις όπως βιοψίες συμπαγών οργάνων, παροχετεύσεις συλλόγων ή αποστημάτων κ.ά.)

Θέλω δε να σημειώσω ότι για το Τμήμα του Μαγνητικού Τομογράφου το οποίο συστήθηκε το 2014 δεν προσελήφθη ούτε ένας επιπλέον ιατρός η τεχνολόγος και ανδρώθηκε με τις προσπάθειες του ήδη υπάρχοντος προσωπικού καλύπτοντας μία σημαντική γκάμα εξετάσεων όπως ήδη αναφέρθηκε, με την σημαντική συμβολή της Επιστημονικής του Διευθύντριας κας Κατσίβα αλλά και των υπολοίπων ιατρών του Τμήματος μας.

Τέλος θα ήθελα με μεγάλη μου λύπη να αναφέρω ότι μετά από 33 χρόνια ενεργού παρουσίας μου και προσφοράς και πάντα με την υποστήριξη των συναδέλφων μου, κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε ένα Τμήμα με μεγάλη παραγωγικότητα και εύρος εξεταστικό και δυστυχώς λόγω των προαναφερθεισών συνθηκών θα παραδώσουμε ένα Τμήμα που μετά βίας μπορεί να λειτουργήσει υποτυπωδώς αφού βέβαια όπως ήδη ανέφερα, αναγκαστήκαμε και αναγκαζόμαστε να ακυρώσουμε λόγω της υποστελέχωσης, μεγάλο ποσοστό της παραγωγικότητας του Τμήματός μας.

Δ/ΝΤΗΣ ΝΕΟΤ. ΑΠΕΙΚΟΝ. ΜΕΘΟΔΩΝ

Π. ΚΑΖΑΚΙΔΗΣ»

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Α.Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ «ΜΕΤΑΞΑ»

ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ… Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η τραγική υποστελέχωση στο νοσοκομείο μας δεν αφορά μόνο μια μειοψηφία των τμημάτων που το απαρτίζουν. Αφορά όλες τις υπηρεσίες και όλα τα τμήματα και όλες τις ειδικότητες, νοσηλευτές, τεχνικούς, φαρμακοποιούς, διαιτολόγους, διοικητικούς που συνεχώς καλούνται να μετακινηθούν από το ένα τμήμα στο άλλο για να κλείσουν «τρύπες», εργαστηριακούς.

Οξύτατα έχουν γίνει πλέον τα προβλήματα στον εργαστηριακό τομέα και ιδιαίτερα στην Αιμοδοσία που μας ενημέρωσε ότι, λόγω της μείωσης του προσωπικού που έχει υποστεί εδώ και αρκετούς μήνες, πλέον έχει γίνει δύσκολη έως και αδύνατη η κατάρτιση των προγραμμάτων εργασίας του προσωπικού. Το ήδη καταπονημένο προσωπικό δεν μπορεί καν να λάβει τις κανονικές άδειές του για το καλοκαίρι. Υπάρχει κίνδυνος λαθών, όταν ο αριθμός των εργαζομένων που λειτουργούν το εργαστήριο είναι μειωμένος, αλλά δημιουργείται και δυσχέρεια στην κατάρτιση των συνεργείων των εξωτερικών αιμοληψιών που είναι τόσο σημαντικές για να επιτυγχάνεται μια στοιχειώδης επάρκεια στα αποθέματα αίματος για τις μεταγγίσεις. Και τέλος δυσχεραίνεται η εκτέλεση συλλογών αυτόλογων αιμοποιητικών κυττάρων για μεταμόσχευση.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει

Α) στην κατάργηση του ωραρίου αιμοληψιών του Σαββάτου από την 1/7/22,

Β) στην πραγματοποίηση των εξετάσεων ιολογικού ελέγχου πλέον 2 φορές την εβδομάδα και όχι καθημερινά και

Γ) όσον αφορά τις μη επείγουσες μεταγγίσεις παθολογικών ασθενών και προγραμματισμένων χειρουργείων, θα πρέπει τα δείγματα προμεταγγισιακού ελέγχου των ασθενών να έρχονται στην αιμοδοσία μέχρι τις 12.00 για τις καθημερινές εργάσιμες ημέρες και μέχρι τις 10.00 της Παρασκευής για τα δείγματα που αφορούν προγραμματισμένα χειρουργεία της Δευτέρας.

Παράλληλα, με απόφαση διοίκησης έχει σταματήσει η απογευματινή και νυχτερινή βάρδια των τεχνολόγων – παρασκευαστών σε μη ογκολογική εφημερία του νοσοκομείου και πλέον τα καθήκοντα τους εκπληρώνουν οι εφημερεύοντες γιατροί του Αιματολογικού Τμήματος.

Τέλος, για πολλοστή φορά να αναφέρουμε ότι η τραγική κατάσταση στο φαρμακείο του νοσοκομείου μας συνεχίζεται. Διανύοντας την περίοδο των καλοκαιρινών αδειών, πλέον δεν υπάρχει σε καθημερινή βάση φαρμακοποιός που να εφημερεύει για να καλύψει τις ανάγκες των κλινικών, αφού έχει απομείνει ΕΝΑΣ μόνιμος φαρμακοποιός στο νοσοκομείο και η επικουρική συνάδελφος που αποσπάστηκε από το Τζάνειο θα επιστρέψει σε αυτό μετά τις 09/08. Ούτε όλα τα σαββατοκύριακα του μήνα καλύπτονται από φαρμακοποιό, με αποτέλεσμα να καθυστερούν ή να αναβάλλονται οι χημειοθεραπείες των ασθενών, κάτι βέβαια που μάλλον δεν πολυενδιαφέρει διοίκηση, ΔΥΠΕ και υπουργείο που εδώ και πολλούς μήνες ξέρουν την κατάσταση και τίποτα δεν κάνουν! Για άλλη μια φορά και Η ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΑΠΗΚΕ!

Επειδή όλα τα παραπάνω είναι επισφαλή για το σύνολο των ασθενών του νοσοκομείου μας, αλλά και τρομερά επιβαρυντικά για τους εργαζόμενους που βιώνουν καθημερινά σωματική κόπωση και άγχος δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται μια τέτοια κατάσταση με ημίμετρα και διακοπή λειτουργιών και υπηρεσιών!

Τελικά ας μας πουν ξεκάθαρα πού οδηγούμαστε; Θα κλείσουμε το νοσοκομείο;

Απαιτούμε άμεσα από τη διοίκηση να προχωρήσει και να ζητήσει και να ασκήσει πίεση να προσληφθεί το απαραίτητο παραϊατρικό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των εργαστηριακών τμημάτων του νοσοκομείου.

Τέρμα πια με τις δικαιολογίες ότι δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις γιατί το κόστος είναι μεγάλο, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, γιατί δεν υπάρχουν εγκρίσεις των κονδυλίων, γιατί κόπηκαν οι προσλήψεις επικουρικών από παντού!!! Φτάνει η κοροϊδία! Χρήματα για τις αμυντικές δαπάνες υπάρχουν και το βλέπουμε καθημερινά. Για την υγεία οι προϋπολογισμοί πετσοκόβονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Ένα νοσοκομείο δεν λειτουργεί χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και όταν αυτό δεν υπάρχει, όταν είναι κουρασμένο από μια δίχρονη πανδημία κατά τη διάρκεια της οποίας έβαλε πλάτη χωρίς καμιά υποστήριξη, τότε τα όρια αντοχής σπάνε και πλέον δεν μπορούν να λειτουργήσουν υπηρεσίες, όσο και αν οι διοικήσεις αυταρχικά προσπαθούν να επιβάλλουν τις ορέξεις τους.

Απαιτούμε:

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων
  • Άρση των αναστολών εργασίας
  • Εξασφάλιση τουλάχιστον 3 εβδομάδων καλοκαιρινών αδειών για όλους τους εργαζόμενους
  • Μέτρα προστασίας
  • Ένταξη στα ΒΑΕ