«Ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί για την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού. Ήρθε λοιπόν πάλι στον Κορυδαλλό σε μια αποτυχημένη επίσκεψη και χωρίς να πει μία συγνώμη στους πολίτες του Κορυδαλλού υποσχέθηκε ξανά ό,τι είχε υποσχεθεί το 2019. Το θράσος περισσεύει…» είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ.

Μιλώντας για την οικονομία, επεσήμανε πως «καμία κυβέρνηση δεν σώθηκε από παροχές ή επιδόματα λίγο πριν τις εκλογές», τόνισε πως η κοινωνία χρειάζεται «συνολική ρύθμιση χρεών και όχι ανά φορέα» και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «για ποιον λόγο δεν υλοποιεί ακόμη τον ειδικό επαγγελματικό ακατάσχετο λογαριασμό, τον οποίο ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος…»

Επιπλέον, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει εάν «θα επιμένει στην υπερφορολόγηση» και έθιξε το ζήτημα της φορολόγησης των τεστ για τον κορωνοϊό.

«Για εμάς το καλύτερο δώρο είναι να βγαίνουν κάθε μέρα οι εκπρόσωποι της ΝΔ και να εμφανίζουν ένα αφήγημα ότι όλα είναι τέλεια, ενώ οι πολίτες αγωνιούν για την επιβίωση» είπε μεταξύ άλλων και κάλεσε την κυβέρνηση να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα.

Για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, τόνισε πως αποτελεί ζήτημα θεσμικής λειτουργίας και δημοκρατίας και θύμισε τις παρεμβάσεις των Κώστα Καραμαλή και Αντώνη Σαμαρά. Επίσης, καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση και στον κ. Τασούλα για την αρχική άρνησή τους να δεχθούν τον κ. Ράμμο να ενημερώσει τη Βουλή για το θέμα. Επιπλέον, μίλησε για την υπόθεση της παρακολούθησης του κ. Φλώρου, αλλά και για το προσφυγικό.

Αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί: