Ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Real FM άσκησε σφοδρή κριτική στην οικονομική πολιτική που ασκεί η ΝΔ.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση φορολόγησε μόνο με 33% τις εταιρείες ενέργειας, δηλαδή με το κατώτατο ποσοστό που προβλέπει ο ευρωπαϊκός κανονισμός και όχι με 90% όπως έλεγε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα επεσήμανε ότι οι εταιρείες, όσα θα πληρώσουν τη μία χρονιά, θα μπορούν την επόμενη να τα αφαιρέσουν από τα έξοδά τους. «Άρα λοιπόν φαίνεται πως όχι μόνο δεν θέλουν να συγκρουστούν με τα συμφέροντα που αισχροκερδούν, αλλά τους φέρονται και με τον πιο ευνοϊκό τρόπο» είπε χαρακτηριστικά..

Επίσης, έκανε λόγο για μεγάλο «προπαγανδιστικό παραμύθι» της ΝΔ για τους δήθεν 29 φόρους που αύξησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζητάμε από τη ΝΔ να καταργήσει την αύξηση των έμμεσων φόρων που μέσα στο 2022 απέφεραν περίπου 4,5 δισ. στο δημόσιο και να μη συνεχίσει αυτή την αύξηση, όπως έκανε με την αύξηση του ΦΠΑ στα τεστ covid» είπε σε άλλο σημείο.

Για το μαξιλαράκι των 27 δισ. που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως πρέπει ο πρωθυπουργός να το χρησιμοποιήσει κάνοντας κοινωνικές παροχές, όπως ζητάει και ο επιχειρηματικός κόσμος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, τόνισε πως υπάρχει ανάγκη για έλεγχους στην αγορά, «κάτι που η κυβέρνηση απεχθάνεται».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν αυξήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, αλλά το 2019 ψηφίστηκε η μεγαλύτερη μείωση του.

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε: