«Ξέρουμε από μάχες στη Β΄ Πειραιά» τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Στο Κόκκινο και στον Θανάση Λαζαρίδη. «Ιστορική περιοχή με τη Μάχη της Κοκκινιάς, τη Μάχη της Ηλεκτρικής, τις συγκρούσεις με τα φασιστικά τάγματα της Χρυσής Αυγής, από το 2010 μέχρι τις μέρες μας, που τα φασιστοειδή ξετρυπώνουν από τις φωλιές τους και καταστρέφουν τα εκλογικά μας περίπτερα. Να είστε σίγουροι ότι και η διαφορά μας από τη ΝΔ θα διευρυνθεί, αλλά και όλοι αυτοί που κάνουν αυτές τις επιθέσεις θα πάρουν πολιτική απάντηση».

«Όταν κάποιος έξω από το σπίτι υπουργού (κακώς κατά τη γνώμη μου) ρίχνει τρικάκια, γίνεται πρώτο θέμα. Όταν καταστρέφονται σε προεκλογική περίοδο περίπτερα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προβάλλεται καν ως είδηση» τόνισε και κάλεσε τη Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με το θέμα.
«Το κυρίαρχο από το 2019 έως το 2023 είναι το έλλειμμα Δημοκρατίας στη χώρα, σε όλους τους τομείς. Από βασικά πολιτικά δικαιώματα με κορυφαίο το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, μέχρι το θέμα της βάρβαρης οικονομικής πολιτικής με αιχμή του δόρατος την έμμεση φορολογία. Εμείς διεκδικούμε την ψήφο του πολίτη για να φέρουμε Δικαιοσύνη Παντού» είπε χαρακτηριστικά ο αν. Τομεάρχης Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για τα θέματα της Οικονομίας αναρωτήθηκε τι αποθεματικά θα βρει η νέα κυβέρνηση στα ταμεία του Δημοσίου… «Τον Ιανουάριο του ’15 βρήκαμε μηδέν, και ψάχναμε τον πάτο του βαρελιού για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Τα θυμίζω αυτά για όσους μας κάνουν κριτική για το τι κάναμε την περίοδο 2015-19. Εμείς αφήσαμε 37 δισ. και ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι υπάρχουν περίπου 40 δισ. Κρατάω πάντως μια επιφύλαξη…» σημείωσε και υποστήριξε πως με τη λαϊκή ψήφο «θα κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας, που θα ανακουφίσει τον λαό, με τις μειώσεις φόρων και την αύξηση μισθών και συντάξεων».

Στη συνέχεια έδωσε έμφαση στα κλειστά καταστήματα που υπάρχουν και στις γειτονιές της Β’ Πειραιά: «Υπάρχει μια οικονομική κρίση που πρέπει να αντιμετωπιστεί και η κυβέρνηση την κάνει χειρότερη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να αποκαταστήσει τα προβλήματα και να προστατεύσει σημαντικά δικαιώματα του πολίτη, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας».

Επίσης, υπενθύμισε δύο μεγάλα ψέματα της ΝΔ. Πρώτον τη κοστολόγηση που έκανε το γραφείο τύπου του υπουργείου Οικονομικών για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον το έγγραφο που έδειξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που ήταν δήθεν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ: