«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατο, με αναφορά στη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και στη μείωση της βάρβαρης μνημονιακής υπερφορολόγησης που έγινε από το 2010 και μετά» τόνισε ο αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης στον Real FM.

Ειδικά για τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, δήλωσε σίγουρος πως η ελάφρυνση μπορεί να περάσει στον καταναλωτή.

Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στη βάρβαρη υπερφορολόγηση της ΝΔ: «Σε καμιά χρονιά από το 2015 ως το 2019 δεν είχαμε αύξηση των φορολογικών εσόδων που είχαμε το ’22 και το ’23. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το ’22 σε σχέση με το ’21 είχαμε 7,1 δισ. παραπάνω εισπράξεις από φόρους, από τα οποία τα 4,9 δισ. είναι από έμμεσους φόρους. Και το 2023 συνεχίζεται η υπερφορολόγηση, διότι στο τετράμηνο έχουν πάρει παραπάνω 1,6 δισ. απ’ ό,τι υπολόγιζε ο προϋπολογισμός. Άρα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για μειώσεις της βάρβαρης μνημονιακής έμμεσης φορολογίας».

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης δεν άφησε να ξεχαστεί ότι η ΝΔ είπε ψέματα για την κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων.

Ακούστε εδώ αναλυτικά: