Συνέντευξη στον Alpha Radio και τη “Νέα Εγνατία” της Καβάλας

Ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλά για το ντιμπέιτ, την κοστολόγηση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης

Με τον Ερντογάν να ανατρέπει τα δεδομένα και να βρίσκεται ξανά ένα βήμα πριν την επικράτηση του στη γείτονα, η χώρα θα πρέπει να έχει ισχυρή κυβέρνηση στις 22 Μαΐου «και αυτό το εξασφαλίζει η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να σχηματιστεί κυβέρνηση» επισήμανε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον Alpha Radio. Αναρωτήθηκε αν ποτέ ερωτήθη η ΝΔ αν είναι κοστολογημένο το δικό της πρόγραμμα, απαντά στο… έγγραφο Σκέρτσου και τοποθετείται για τον νικητή του ντιμπέιτ.

Η περίοδος 2019-23 ήταν μία γκρίζα περίοδος στον τομέα της Δημοκρατίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει προπαγάνδα. Την πολιτική Μητσοτάκη την καταγγέλλει όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πολλά άλλα κόμματα. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την ανάγκη κάποιοι να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, καθώς έχουν διαπράξει βαριά ποινικά αδικήματα για παράδειγμα για το θέμα των παρακολουθήσεων, αλλά και για όλα τα άλλα, που θα βγουν στην επόμενη Βουλή. Η περίοδος 2019-23 ήταν μία γκρίζα – για να μην πω μαύρη – πολιτική περίοδος και στον τομέα της Δημοκρατίας με κορυφαίο το θέμα των παρακολουθήσεων και στον τομέα της Οικονομίας με όλη αυτή την έκρηξη της ακρίβειας που τρώει τα εισοδήματα μας, αλλά και με την αθέτηση πάρα πολλών υποσχέσεων της κυβέρνησης που αλλά είπε προεκλογικά και άλλα έκανε μετεκλογικά».

Τους καλούσα να δημοσιοποιήσουν τα έγγραφα της υποτιθέμενης κοστολόγησης, δεν εμφάνισαν κανένα τέτοιο έγγραφο

«Πάμε όμως στο θέμα της κοστολόγησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ με σαφήνεια από 18 Σεπτεμβρίου, όταν το Υπουργείο Οικονομικών βγήκε με Δελτίο τύπου και είπε ότι κοστίζει 23 δις – μετά είπαν 43, τώρα τελευταία λένε 60, 80 και όσο περνάει ο καιρός το μεγαλώνουν – τους κάλεσε να δημοσιοποιήσουν τα έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου, από τα οποία προέκυπτε αυτό το ποσό. Κάθε βδομάδα στη Βουλή τους καλούσα να δημοσιοποιήσουν τα έγγραφα από τα οποία προέκυπτε η υποτιθέμενη κοστολόγηση τους. Μέχρι σήμερα δεν εμφάνισαν κανένα τέτοιο έγγραφο. Αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε τέτοιο έγγραφο. Η αξιοθρήνητη παρουσία του κ. Σκέρτσου, κυβερνητικού εκπροσώπου, στον ΣΚΑΪ, που εμφάνισε ένα έγγραφο χωρίς υπογραφές και σφραγίδα, αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου, άρα μας έλεγαν Ψ-Ε-Μ-Α-Τ-Α. Δεν υπάρχει κοστολόγηση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ από το Γενικό Λογιστήριο, εμείς έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας και είναι 5,6 δις το χρόνο».

Έχετε δει κανένα μέσο ενημέρωσης να ασχολείται με την κοστολόγηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας;

«Όλοι συζητάμε για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που την έχουμε κάνει από τον Σεπτέμβριο, έχετε δει κανένα μέσο ενημέρωσης να ασχολείται με την κοστολόγηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας; Αυτό είναι επτασφράγιστο μυστικό. Βγήκαν τελευταία και έριξαν ένα πυροτέχνημα ότι θα έχουν έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ όσοι ασφαλίζουν τα σπίτια τους. Μέτρο που ευνοεί κυρίως αυτούς που έχουν μεγάλα και πολύ μεγάλα σπίτια και ευνοεί και τις ασφαλιστικές εταιρίες. Ένα από τα τελευταία δωράκια που κάνει το καθεστώς Μητσοτάκη. Είδατε πουθενά καμιά κοστολόγηση; Να ρωτάει κανένας δημοσιογράφος πόσο κοστίζει το πρόγραμμα τους; Όλοι συζητούν για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο είναι απόλυτα κοστολογημένο και θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα με την ψήφο του ελληνικού λαού, απέναντι στο πρόγραμμα της ΝΔ που και κοστολογημένο δεν είναι και κρύβει πάρα πολλές εκπλήξεις».

Αν ξαναβγεί ο Μητσοτάκης δε θα συνεχιστούν τα ίδια, αλλά θα γίνουν χειρότερα

«Οι πολίτες ακούν το αφήγημα της κυβέρνησης για ανάπτυξη, για οικονομία για διάφορα πράγματα και ζουν καθημερινά την αγωνία να τα βγάλουν πέρα. Ζουν τον κίνδυνο των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς και μία σειρά από άλλα προβλήματα. Αν ξαναβγεί ο Μητσοτάκης δε θα συνεχιστούν τα ίδια αλλά θα γίνουν χειρότερα. Αν βγει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά που έκανε τέσσερα χρόνια δεν θα συνεχιστούν απλά, θα γίνουν πολύ χειρότερα».

Αν ψηφίσουν κόμματα που μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, θα έχουμε κυβέρνηση από την επόμενη μέρα

«Το ντιμπέιτ απέδειξε την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να μιλήσει, δεν θέλει να πει την αλήθεια, θέλει να κρύψει την αλήθεια. Απέδειξε για ακόμη μία φορά τις ικανότητες του Α. Τσίπρα, όχι μόνο τις επικοινωνιακές αλλά και τις πολιτικές. Απέδειξε ότι δεν υπάρχει πολιτικός σύμμαχος για τον Μητσοτάκη. Δηλαδή αν οι Έλληνες πολίτες ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία μπαίνουμε σε κυβερνητικές περιπέτειες, ενώ αν ψηφίσουν κόμματα που μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, βεβαίως και θα έχουμε κυβέρνηση από την επόμενη μέρα. Μία νέα θητεία Ερντογάν αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει για τα εθνικά μας ζητήματα, θα πρέπει να έχουμε κυβέρνηση στις 22 του μηνός και αυτό το εξασφαλίζει η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να σχηματιστεί κυβέρνηση».