Ενώ η κοινωνία βιώνει δραματικές καταστάσεις σε διαφόρους τομείς, με κορυφαίο τον οικονομικό τομέα, το αφήγημα που προβάλλεται από στελέχη της ΝΔ και από ευνοϊκά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ ότι τα κάνουν όλα τέλεια, ρίχνουν λεφτά στην αγορά, ελέγχουν την ακρίβεια κ.ο.κ. δεν φαίνεται να το συμμερίζονται οι πολίτες που διαμαρτύρονται. Απέναντι στη ΝΔ δεν είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ίδια η κοινωνία τόνισε σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ 1, ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης.

Χαρακτήρισε ως κυρίαρχο ζήτημα των ημερών το θέμα της λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα, απαριθμώντας τα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα όπως οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων, οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων, ακόμη και για θέματα βιασμών, οι απαράδεκτες σκηνές της βίαιης συμπεριφοράς αστυνομικών, μπροστά στις κάμερες – σκεφτείτε, είπε, τι γίνεται μέσα στις κλούβες ή στα αστυνομικά τμήματα – να χτυπούν διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί ή να κλωτσούν διαδηλωτές που έχουν πέσει.

Η παραδοχή εκ μέρους του Διοικητή της ΕΥΠ, η οποία κατά πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία, υπάγεται κατευθείαν στον Πρωθυπουργό, ότι παρακολουθείτο το τηλέφωνο δημοσιογράφου που ερευνούσε οικονομικά θέματα τραπεζών – σύμφωνα με διαρροές της ίδιας της ΝΔ, όπως προκύπτει από τηλεγράφημα του ΑΠΕ –  είναι το ζήτημα της επικαιρότητας και χρήζει σαφέστατων απαντήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεργαστεί με κάθε προοδευτική πολιτική δύναμη του τόπου για θέματα που απασχολούν τη λειτουργία της Δημοκρατίας, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, για να μην ξαναγυρίσει η χώρα σε πολιτικές περιόδους που προσπαθούν να επαναφέρουν αυτοί που τιμούν τις …οικογενειακές τους παραδόσεις και τις “μαύρες” παραδόσεις κυβερνήσεων της Δεξιάς.    

Αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας, υπενθυμίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προειδοποιούσε για το θέμα από τον Αύγουστο του 2021, ενώ αντίθετα με δηλώσεις τους οι πρωτοκλασάτοι της ΝΔ, Μητσοτάκης, Σκρέκας, Χατζηδάκης, Γεωργιάδης κ.α. μιλούσαν για απουσία οποιουδήποτε προβλήματος και παροδικού φαινομένου. Στην επιβάρυνση δε της όλης κατάστασης λόγω του πολέμου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε πως πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση να αντιγράψει τις πολιτικές που εφάρμοσαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα κ.α., αλλά δεν το κάνει. Αντίθετα η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί περί έλλειψης δημοσιονομικού χώρου, τον οποίον δεν βρίσκει για την ενίσχυση των πολιτών και των μικρομεσαίων, αλλά όπως κατήγγειλε ο Τρ. Αλεξιάδης περιέργως βρίσκει ώστε να δώσει παράταση πληρωμών στους εφοπλιστές!

Κλείνοντας τόνισε πως η κυβέρνηση δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα, αλλά αρκείται στο να τα περιγράφει και να τα διαχειρίζεται επικοινωνιακά, όπως π.χ. το σκηνικό που ετοιμάζει για τη ΔΕΘ, με τον “Μωυσή” μεγαλόκαρδο πρωθυπουργό να δίνει λύσεις σε κάποιο πρόβλημα. Τέλος αναφέρθηκε στη διαθεσιμότητα της πλατφόρμας για την επιδότηση καυσίμων που λήγει στις 29/8 με προαπαιτούμενο την υποβολή φορολογικής δήλωσης, που η λήξη υποβολής τους είναι στις 31/8  και κάλεσε το οικονομικό επιτελείο να δώσει παράταση.