Την άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να απαντήσει στις αλλεπάλληλες προκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το αν είναι ακατάσχετα τα αναδρομικά των συνταξιούχων που επιδίκασε το ΣτΕ, υπενθύμισε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης σε συζήτηση περί της φορολογικής και οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης στις «Αντιπαραθέσεις» του BLUESKY.

Τα ποσά, που αφορούν παράνομες περικοπές σε συνταξιοδοτικές παροχές πολιτών που έγιναν από προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ, με βάση τα σημερινά προβλεπόμενα υπόκεινται σε κατάσχεση και συμψηφίζονται σε περίπτωση χρέους. Ο Βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει διάταξη στη Βουλή που να εξαιρεί από τη φορολόγηση και την κατάσχεση τα συγκεκριμένα ποσά. Εξάλλου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,  αποτελεί συνηθισμένη τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη η κατάθεση ευνοϊκών διατάξεων για συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, φέρνοντας ως παράδειγμα την τροπολογία που κατέθεσαν, τις ημέρες πριν κλείσει η Βουλή, περί της μείωσης φορολόγησης μεγάλων ποσών που αφορούσαν δραστηριότητες μεγαλοπαραγόντων του αθλητισμού, ιδιοκτητών ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Η δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών αποτελεί άγνωστη πρακτική για την κυβέρνηση, η οικονομική πολιτική της βρίθει από φωτογραφικές και χαριστικές διατάξεις, οι οποίες λόγω της χρηματοδότησης από τη λίστα Πέτσα, αποκρύβονται από τα ΜΜΕ. “Η λίστα Πέτσα έχει εξαφανίσει από τον δημόσιο διάλογο πολλές ειδήσεις”, δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην έκθεση Πισσαρίδη, κάλεσε τους πολίτες να διαβάσουν τα διαγράμματα της σελ. 95, που καταρρίπτουν το αφήγημα της υπερφορολόγησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, που παρέλαβε τη φορολογική επιβάρυνση στο 36% και την παρέδωσε στο 38,5% του ΑΕΠ, ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις 2010-2014 από το 32% την έφτασαν  στο 36% του ΑΕΠ.

Οι προτάσεις της έκθεσης Πισσαρίδη βέβαια, η οποία δεν έχει δοθεί ολόκληρη στη δημοσιότητα, είναι συνέχεια της λογικής των μνημονίων, είπε και απέχουν από την πολιτική της λαϊκής δεξιάς του Κων/νου Καραμανλή της δεκαετίας του ΄70.

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης συντάχθηκε με τα δίκαια αιτήματα που εξέφρασαν με παρεμβάσεις τους εκπρόσωπος της «Ομόνοιας» από την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, για τις συντάξεις και τα επιδόματα των ανασφάλιστων υπερήλικων ομογενών, καθώς και συνταξιούχος του ΝΑΤ για τη φορολόγηση των αναδρομικών, και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση.