ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Όπως προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλου στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Β΄ Πειραιά και αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, η κυβέρνηση αναγνωρίζει το κενό νόμου και υπόσχεται πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει σε νομοθέτηση, ώστε τα αναδρομικά των συνταξιούχων να μην υπόκεινται σε κατασχέσεις ή σε συμψηφισμούς με οφειλές στο δημόσιο.

Την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου είχε επισημάνει με αλλεπάλληλες ερωτήσεις του στη Βουλή αλλά και στις δημόσιες παρεμβάσεις του ο Τρ. Αλεξιάδης από τις 29 Ιουλίου, οπότε και είχε κατατεθεί η σχετική τροπολογία.

Η παραδοχή των υπουργών για την ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου για την προστασία των αναδρομικών των συνταξιούχων, αναδεικνύει παράλληλα την ασυνεννοησία στα ενδότερα της κυβέρνησης. Βουλευτές της ΝΔ από τη μια να επιχαίρουν για την καταβολή ποσών, για την περικοπή των οποίων ευθύνεται η παράταξή τους και από την άλλη να αγνοούν και να ειρωνεύονται στο ερώτημα για το ακατάσχετο των αναδρομικών.

Για τον αγώνα των συνταξιούχων που καταγγέλλουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και διαμαρτύρονται για τα «κουτσουρεμένα» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αναδρομικά, που αφορούν περικοπές συντάξεων που είχαν γίνει από τη ΝΔ στο παρελθόν, η προστασία των ποσών που πρόκειται να δοθούν είναι μια πρώτη νίκη.

https://youtu.be/xsXLpjGFzVw