Με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά.

Το θέμα της συνάντησης  ήταν η  δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Κορυδαλλού εν μέσω πανδημίας, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών.

Οι εκπρόσωποι  της Β’ ΕΛΜΕ επεσήμαναν ότι τα σχολεία άνοιξαν χωρίς σχέδιο και επαρκή  μέτρα προστασίας. Η κυβέρνηση δεν άκουσε τις κραυγές αγωνίας της εκπαιδευτικής κοινότητας για τάξεις με λιγότερους μαθητές, ενώ οι ελλείψεις και τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι ιδιαίτερα σοβαρά. Παράλληλα, επέλεξε να μην κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και να μην εισακούσει τις προτάσεις για πρωινά και απογευματινά τμήματα. Επίσης, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις καταλήψεις στα σχολεία και αναφέρθηκαν στα δίκαια  αιτήματά των μαθητών και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για ουσιαστική στήριξη όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε την υποστήριξη της στους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας που εκφράζουν την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι θα παραμείνουν σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους της Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ : Α. Ιγγλέση, Πρόεδρος, Δ. Παναγόπουλος, Οργανωτικός Γραμματέας.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν οι Βουλευτές Α’ και Β’ Πειραιά Θ. Δρίτσας, Ν. Κασιμάτη, Γ. Ραγκούσης, Τρ. Αλεξιάδης, ο Συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά Χρ.Φωτιάδης, ο Αναπληρωτής Συντονιστής Β. Σταυρόπουλος, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κ. Μπαταγιάννης και το μέλος της Ο.Μ Εκπαιδευτικών Πειραιά Γ. Πανόπουλος.