Πάγια θέση των κομμάτων της Αριστεράς, η στήριξη των δικαίων αιτημάτων των λαού.

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις, όπως αυτή των μαθητών με τη μορφή των μαθητικών καταλήψεων, με αιτήματα περισσότερους καθηγητές, περισσότερες αίθουσες, περισσότερες καθαρίστριες, δηλαδή θέματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας, έχουν τη στήριξή μας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ Ράδιο ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης.

Η ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας που δεν επιδιώκουν τον διάλογο με τους μαθητές, είναι αυτή που υποκινεί τις καταλήψεις.

Στην αναπαραγωγή από τον παρουσιαστή της εκπομπής των κλισέ κοινωνικού αυτοματισμού, περί παρανομιών, κομματικών νεολαιών πίσω από τις καταλήψεις και “δήθεν” αιτημάτων κατά της χρήσης μάσκας και κατά της αγοράς των Rafale, ο Τρύφων Αλεξιάδης εξέφρασε την αντίθεσή του στην υιοθεσία της παραπληροφόρησης, αλλά και της ακροδεξιάς ατζέντας αντιμετώπισης των καταλήψεων με την αστυνομική βία. Οι προσαγωγές μαθητών σε αστυνομικό τμήμα στο Κερατσίνι, το κάλεσμα Διευθυντών Λυκείων που τελούν υπό κατάληψη, “δι’ υπόθεσιν τους” και έγγραφη κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα της Σαλαμίνας, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα που ανέφερε της κυβερνητικής πολιτικής του “ρίχνω λάδι στη φωτιά” και του αρνητικού τρόπου προσέγγισης στη λύση των προβλημάτων.

Η καταγγελία του Τρύφωνα Αλεξιάδη περί επικοινωνιακού καθεστώτος που έχει επιβληθεί στη χώρα, με τη χρηματοδότηση ΜΜΕ μέσω της λίστας Πέτσα και το επακόλουθο “φιλτράρισμα” των ειδήσεων, προκάλεσε την έκρηξη του παρουσιαστή της εκπομπής και πρώην υφυπουργού δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της κυβέρνησης Σαμαρά, που αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει… Η πολυπόθητη εφαρμογή του δόγματος “νόμου και τάξης” αναδεικνύεται για τα παιδιά των καταλήψεων, ενώ αποσιωπάται στις συγκεντρώσεις κόσμου για τα εγκαίνια της Ομόνοιας από το Δήμαρχο Αθηναίων. Οι φωνές και οι διακοπές των συντευξιαζόμενων βέβαια δεν πρόκειται να κρύψουν ή να αλλοιώσουν την πραγματικότητα.

Προς επίρρωση των λεγομένων του, ο Τρ. Αλεξιάδης έδωσε χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής της κυβέρνησης που ευνοεί μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ παράλληλα ελέγχοντας την πληροφόρηση του κοινού, αποκρύπτει την είδηση.

Ο κλάδος των περιπτερούχων πλήττεται ανεπανόρθωτα με την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των περιπτέρων τα μεσάνυχτα, με πρόσχημα την απαγόρευση πώλησης οινοπνευματωδών ποτών, την ώρα που γειτονικά παραρτήματα πολυεθνικών εταιριών (π.χ. βενζινάδικα) ή καταστήματα μεγάλων αλυσίδων έχουν τη δυνατότητα, χωρίς να πωλούν οινοπνευματώδη, να παραμένουν ανοικτά και να πωλούν τσιγάρα και είδη περιπτέρου. Ειδήσεις τέτοιου είδους που αφορούν κλάδους μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών, αποκρύπτονται γιατί δεν ευνοούν την κυβερνητική πολιτική.