Για τη δυσμενή και σκληρή πραγματικότητα που εμφανίζουν τα οικονομικά στοιχεία από τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία μίλησε σε συνέντευξή του στο Δελτίο Ειδήσεων του KONTRA Channel o αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης. Η δυσκολία αποπληρωμής χρεών αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί αντίθετη με την κυβερνητική προπαγάνδα που προσπαθεί να εμφανίσει τα πάντα τέλεια.

«Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι λάθος, είχε αποτύχει πριν ξεκινήσει η πανδημία. Οι προτάσεις μας για διέξοδο από τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, είναι οι προτάσεις των επιμελητηρίων, των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων. Δεν κάνει κανενός είδους διάλογο, ούτε καν με φιλικά προσκείμενους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς. Η πολιτική της δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά τα διευρύνει. Χρειάζεται μια άλλη οικονομική πολιτική».

Σχετικά με τις εισροές κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και την ανάπτυξη, που όπως γράφεται θα επιφέρουν στην Οικονομία της χώρας, ο Τρ. Αλεξιάδης αφού υπενθύμισε την παντελή έλλειψη διαλόγου της κυβέρνησης με δημάρχους, περιφερειάρχες και κοινωνικούς φορείς για το θέμα, δήλωσε «επειδή κάνουμε μια μεγάλη συζήτηση για το Tαμείο Aνάκαμψης, θα πρέπει να συζητήσουμε για το αν θα σημαίνει ανάπτυξη και ανάκαμψη για ορισμένους – σίγουρα για κάποιες μεγάλες εταιρείες – ή αν θα είναι για το σύνολο της κοινωνίας. Εμείς θέλουμε ανάπτυξη και ανάκαμψη για το σύνολο της κοινωνίας, θέλουμε να λύσει προβλήματα και να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα όχι όπως έγινε στο παρελθόν από τα κόμματα εξουσίας, αλλά όπως απαιτεί η ελληνική κοινωνία».

Ο Τρ. Αλεξιάδης σχολίασε και τη διαφορετική αντιμετώπιση στην παρουσίαση μιας είδησης από τα ΜΜΕ, διαβάζοντας τη δήλωση κορυφαίου στελέχους του Οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης της ΝΔ «Η φορολογική πολιτική πρέπει να είναι εργαλείο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και πρέπει με καλά σχεδιασμένο και δίκαιο τρόπο η φορολογική πολιτική να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή» στο τελευταίο ECOFIN στη Λισσαβόνα, για την οποία «δεν έχει ανοίξει μύτη, δεν παίζει πουθενά, δεν ακούγεται τίποτα, σε αντίθεση με το αν την είχε κάνει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε την επόμενη μέρα θα διαβάζαμε πως : Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για  καινούριους φόρους».

Το ζήτημα της διαγραφής μέρους του ιδιωτικού χρέους με συγκεκριμένες προδιαγραφές και σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, με σκοπό την αντιμετώπιση της ζημιάς που έχουν υποστεί, είναι αίτημα που μπορεί να υλοποιηθεί, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθυμίζοντας ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε κάνει με χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και με χρέη σε φορολογικές υποχρεώσεις, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Κλείνοντας κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει «αυτό που ζητάει  όλη η κοινωνία, όλοι οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς, αυτό το οποίο ζητάει και ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την λειτουργία ειδικού επαγγελματικού ακατάσχετου λογαριασμού», τονίζοντας την αναγκαιότητα «να γίνει πράξη τώρα που ανοίγει η αγορά και οι πιο πολλές συναλλαγές θα είναι ηλεκτρονικές».