Για «δύσκολες γυμναστικές ασκήσεις» που εκτελεί η κυβέρνηση σε μια σειρά θεμάτων, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στη ΕΡΤ ο αν. Τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης. Η πρόσφατη η αλλαγή στάσης στο τι έλεγαν και τι αναγκάστηκαν να κάνουν στο θέμα της κάνναβης, όπως και οι παλινωδίες σε θέματα φορολογίας, όπου οι κατηγορίες για επιβολή φόρων μετατράπηκαν σε επεκτάσεις φόρων, όπως ανέδειξε ο ίδιος μέσα στη Βουλή, αποδεικνύουν την «επιστροφή της ΝΔ στην πολιτική κανονικότητα».

Μιλώντας για τα πολιτικά χαρακτηριστικά της περιόδου, ο βουλευτής εκτίμησε ότι οι δυσκολίες που ολοένα θα συναντά η κυβέρνηση θα αυξήσουν και τις διαφοροποιήσεις εντός της ΝΔ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση του βουλευτή κ. Τζαβάρα, που αποδεικνύει την έλλειψη διαλόγου στο εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ και αντικατοπτρίζει την έλλειψη διαλόγου με την κοινωνία για μεγάλα ζητήματα. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τα θέματα του ταμείου ανάκαμψης δεν προήλθαν μετά από διάλογο με τους περιφερειάρχες, με τους δημάρχους – δημάρχους που έχει εκλέξει η ΝΔ και δεν είναι φιλικά προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ – με άλλους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς. Το έλλειμμα διαλόγου θα το πληρώσει η ΝΔ και δυστυχώς αυτό που θα απομείνει στο τέλος της ημέρας είναι η ανατριχιαστική δήλωση του βουλευτή της ΝΔ κ. Λοβέρδου, τον οποίο περιμένω η ΝΔ να αποδοκιμάσει».

Σχετικά με τις απαξιωτικές δηλώσεις εφοπλιστή για την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ο Τρ. Αλεξιάδης αντίθετα με τον ερωτώμενο υπουργό της ΝΔ, αλλά και τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ, δεν δίστασε να δηλώσει «Με χωρίζει πολιτικό και ιδεολογικό χάος από τον πρωθυπουργό της χώρας αλλά είναι θεσμός. Και δεν είναι δυνατόν να υπάρχει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης, ειδικά ένας διακεκριμένος επιχειρηματίας, ο οποίος να αναφέρεται στον πρωθυπουργό της χώρας με αυτές τις απαράδεκτες εκφράσεις και μάλιστα σε ξένο μέσο ενημέρωσης. Είναι απαράδεκτη η δήλωση και νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει και άλλη αντίδραση από τον παριστάμενο υπουργό».

«Η οικονομική πραγματικότητα καθημερινά διαψεύδει την προσπάθεια της ΝΔ να εμφανίσει ότι όλα είναι τέλεια και σε πορεία ανάπτυξης» συνέχισε ο βουλευτής. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι από το πρώτο τρίμηνο του 2021 τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν κατά 234 εκατομμύρια, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο του 2020 και ότι τα χρέη προς την εφορία τον Μάρτιο του 2021 αυξήθηκαν κατά 27% σε σχέση με το Μάρτιο του 2020.

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε πως «υπάρχει πλέον ένα τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους. Όπως ζητάμε κινήσεις για την διαχείριση του δημοσίου χρέους πρέπει και στο ιδιωτικό χρέος η κυβέρνηση γρήγορα και όχι με επικοινωνιακά κόλπα και πυροτεχνήματα να δώσει λύσεις. Η αγορά δυσκολεύεται πάρα πολύ και αν δεν ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος δεν θα μπορέσει να επανεκκινήσει η οικονομία».