ΠΗΓΗ

Γιατί ο Τρύφωνας Αλεξιάδης κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτικό κυνισμό.

Μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση Επιτροπών της Βουλής ο Τρύφων Αλεξιάδης ανέδειξε με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αντιφατική στάση της ΝΔ, ενδεικτική-όπως είπε- ακραίου κυνισμού, που γνωρίζοντας πως δεν θα πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις της, δεν διστάζει να αλλάζει θέση προκειμένου χωρίς ίχνος ηθικής να κατηγορήσει τον πολιτικό της αντίπαλο.

Είπε μεταξύ άλλων:

«Όταν το Νοέμβριο του 2017 ο αγαπημένος φίλος και σύντροφος Σωκράτης Φάμελλος, έφερε το ν.4496, τον διάβασα, είδα στο άρθρο 6 για την επιβολή ενός φόρου και είπα «ωχ, τι έχουμε να ακούσουμε». Το άρθρο 6, λοιπόν, πολύ σωστά, κατά τη γνώμη μου, προέβλεπε ότι θα έπρεπε να επιβληθεί ένα τέλος. «Από την 1η Ιανουαρίου 2018 επιβάλλεται στους καταναλωτές η καταβολή περιβαλλοντικού τέλους, ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας». Πολύ σωστός φόρος, που όπως αποδείχτηκε από την πραγματικότητα, μείωσε τη χρήση πλαστικής σακούλας. Άκουσα, λοιπόν, τότε τον κ. Φάμελλο και είπα θα συνεχίσουν να μας λένε για φόρους και φόρους και εσείς οι «Συριζο-Μαδούροι», που χτυπάτε τη μεσαία τάξη κ.λπ.

Παρακολουθώντας τότε τις ομιλίες της Βουλής, έρχεται η ώρα της ψηφοφορίας και βλέπω τον αρμόδιο εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας – σελίδα των πρακτικών της 1ης Νοεμβρίου 2017-«Γίνεται δεκτό το άρθρο 6 όπως τροποποιήθηκε;» ρωτάει ο Πρόεδρος. Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας – σελίδα 1219 – το έκανε δεκτό! Ησύχασα και λέω εντάξει, άφησαν τις εξαλλοσύνες, άφησαν τα περίεργα, πήγαν σε μία οδό κανονικότητας ως αντιπολίτευση. Ένιωσα, λοιπόν, κι εγώ μια χαρά και είπα εντάξει, οι άνθρωποι δείχνουν σοβαρότητα.

Μετά από λίγο καιρό, όμως, άρχισαν όλα αυτά τα περίεργα που κάνατε, Βόρεια Μακεδονία, κάνναβη κ.λπ. – όλα αυτά για τα οποία τώρα κινδυνεύει η σπονδυλική σας στήλη και η μέση σας με τις κωλοτούμπες που κάνετε – ώσπου έρχεται τον Δεκέμβριο του 2018 δήλωση του Τομεάρχη Οικονομικών της Ν.Δ. Σταϊκούρα και του αναπληρωτή Βεσυρόπουλου για τους 29 «άδικους» φόρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και διαβάζω ότι για το νομοσχέδιο για το οποίο είχε ψηφίσει

«Ναι» ο Εισηγητής σας, μας κατηγορούσατε ότι επιβάλαμε έναν άδικο φόρο!

Λέω, εντάξει, οι άνθρωποι έχουν βρει κάτι άλλο, θα έρθουν στην εξουσία θα αλλάξουν αυτό το φόρο.

Πραγματικά, έγιναν οι εκλογές, τις χάσαμε εμείς από τα δικά μας λάθη και δεν ήταν «περσινά ξινά σταφύλια» αυτά τα οποία έλεγε ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. Βεσυρόπουλος, αλλά βγάζει ανακοίνωση την 5η Σεπτεμβρίου του 2019, ο κ. Σταϊκούρας από το Υπουργείο Οικονομικών και μας ξανακατηγορεί για τους 29 «άδικους» φόρους και γι’ αυτό!

Ανησυχούμε, λοιπόν, εμείς οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μην τυχόν και με αυτά που κάνετε, τα έξαλλα, καταργήσετε ένα σωστό φόρο τον οποίο και εσείς υπερψηφίσατε και ερχόμαστε, τον Μάρτιο του 2020, 32 Βουλευτές και κάνουμε ερώτηση σε εσάς κύριε Υπουργέ με θέμα «Θα προβεί η κυβέρνηση σε κατάργηση του περιβαλλοντικού τέλους στη χρήση πλαστικής σακούλας;» και απαντά πολύ σωστά ο τότε Υπουργός κ. Χατζηδάκης «ότι επεκτείνεται το περιβαλλοντικό τέλος σε όλες τις πλαστικές σακούλες, ανεξαρτήτως πάχους κ.λπ.».

Αυτό, δηλαδή, το οποίο υπερψηφίσατε, για το οποίο μας κατηγορήσατε, μας λοιδορήσατε, το διατηρήσατε, το αυξήσατε, αλλά, φυσικά, σε κανένα κανάλι ή ραδιοφωνικό σταθμό, ειδικά αυτούς που είναι κοντά στη θάλασσα, δεν θα παίξει το συγκεκριμένο απόσπασμα.

Δύο επιλογές υπάρχουν:

Φέρτε διάταξη και υλοποιήστε την προεκλογική σας δέσμευση ή βάλτε τους αρμόδιους να πάρουν τηλέφωνο τον κ. Φάμελλο που ήταν τότε Εισηγητής να του ζητήσουν συγγνώμη»!

https://youtu.be/BtYkdPFzXKY