Την ιδιαίτερα δυσμενή κατάσταση που βιώνουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι Πειραιά φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, καταθέτοντας ως Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά (Αρ. Πρωτ. 034/01.06.2022.)

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά επισημαίνει πως οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά και στις υπηρεσίες Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά δυσχεραίνουν το έργο των αστυνομικών υπαλλήλων και σε κάποιες περιπτώσεις οδηγούν Υπηρεσίες και Τμήματα να παραμένουν κλειστά.

Η ‘Ένωση στην ανακοίνωσή της αναφέρει μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη της όπως η μη χορήγηση των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων του προσωπικού, η μη τήρηση των διατάξεων όσον αφορά τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και τις συνθήκες εργασίας στις αστυνομικές υπηρεσίες, η διπλή νυχτερινή εργασία, η ανάγκη ενίσχυσης των Τμημάτων Τροχαίας, η τακτική εκπαίδευση των Αστυνομικών, η επικινδυνότητα του κτιρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά που κάνει επιτακτική την ανάγκη για μεταστέγαση των υπηρεσιών του κ.α.

Η ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά και τους όμορους δήμους και η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της Ένωσης ώστε να καλυφθούν οι βασικές και πάγιες υπηρεσιακές ανάγκες πρέπει να αποτελέσει πρώτιστο καθήκον για την πολιτεία.

Ο Τρ. Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό καθώς και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή του για την επίλυση των προβλημάτων.