Στην εκδήλωση για την απονομή βραβείων στους συμμετέχοντες του διαγωνισμού «Piraeus Blue hackathon day», που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά.

Στον φετινό διαγωνισμό συνολικά συμμετείχαν 24 ομάδες εκ των οποίων 14 ομάδες μαθητών και φοιτητών και 10 ομάδες εκπροσώπων start ups, οι οποίες είτε λειτουργούν ήδη είτε ξεκινούν τώρα τη δραστηριότητά τους. Η θεματολογία στην οποία στηρίχτηκαν οι ομάδες ήταν: βιώσιμη ναυτιλία, πόλη – λιμάνι μεταφορές – βιώσιμη κινητικότητα, βιώσιμος παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός, βιώσιμη αλιεία και θαλάσσια βιοτεχνολογία, κλιματική αλλαγή και εξοικονόμηση ενέργειας και ψηφιακός μετασχηματισμός της βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας.

Στη δημιουργική αυτή διαδικασία παραγωγής ιδεών συμμετείχαν φοιτητές και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της πόλης.

https://youtu.be/0i7C3tf1IOE