Επικοινωνιακή υπεροπλία της κυβέρνησης και απουσία πολιτικής ουσίας, χαρακτήρισε ο Τρύφων Αλεξιάδης τα διαγγέλματα και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, δηλώνοντας ότι παντού ακούγεται ότι τα πηγαίνουν καλά, αλλά “κάτι περίεργα voucher κι ένα φορτηγό έξω από το Μαξίμου τα έκαναν όλα άνω-κάτω“. Επισήμανε δε τη διαφορετική αντιμετώπιση που είχαν πολίτες του Αιγίου, στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα και αφαιρέθηκαν οι πινακίδες του οχήματος λόγω περιφοράς εικόνας, ενώ δεν υπήρξε καμία αντίδραση για την, μετά από παραγγελία του πρωθυπουργού, τυχαία άφιξη του φορτηγού και σκηνοθετημένη φωτογράφιση έξω από του Μαξίμου.

            Στη συνέντευξή του στο ACTION 24, o Βουλευτής Β΄ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση (#ΜένουμεΌρθιοι), που κατέθεσε από τις αρχές Απριλίου ο ΣΥΡΙΖΑ και στο οποίο ζητούνται άμεσα μέτρα και μεγαλύτερη παρέμβαση του δημοσίου στον τομέα της οικονομίας, ανάγκη που επιβεβαιώνεται από την υποβάθμιση της οικονομίας από διεθνείς οίκους, αλλά και με την αναμενόμενη κατάρρευση των εσόδων. Στη συνέχεια δήλωσε αντίθετος στην καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων λόγω … κορωνοϊού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά “Όσοι σχεδιάζουν εργασιακό οδοστρωτήρα και μνημόνια κορωνοϊού να ξέρουν πως θα βρουν απέναντι την κοινωνία”.

            Η γενναιότερη και μεγαλύτερη παρέμβαση του δημοσίου στα θέματα του αγροτικού κόσμου, της ναυτιλίας, του τουρισμού είναι περισσότερο από αναγκαία, δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης, φέρνοντας ως παράδειγμα τις πληγείσες οικονομίες των νησιών, των οποίων οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να στηριχτούν και να ενισχυθούν άμεσα με εμπροσθοβαρή μέτρα ώστε να μην καταρρεύσουν.

            Η στήριξη και η ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, αλλά και σημαντικών για την οικονομία της χώρας επιχειρήσεων πρέπει να είναι στις προτεραιότητες όλων, κατέληξε ο Τρ. Αλεξιάδης, υπενθυμίζοντας ότι ακόμη και ο ιδρυτής της ΝΔ είχε εφαρμόσει πολιτικές πριν από δεκαετίες, τις οποίες απόγονοι του στην τωρινή ΝΔ “ανατριχιάζουν” και μόνο που τις ακούν.