Η αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν κριτήριο το συμφέρον των πολιτών και της κοινωνίας και δεν έχει καμία σχέση με τις ακρότητες που χρησιμοποιούσε η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση την περίοδο 2015-19, δήλωσε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του “Παραπολιτικά FM”.

            Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τα μέτρα υγειονομικού περιορισμού και μάλιστα, έχοντας πρώτιστη  μέριμνα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, προτείναμε να ληφθούν πολύ νωρίτερα, είπε ο Βουλευτής, αλλά χρειάζονται πλέον απαντήσεις στα ερωτηματικά που θέτει η κοινωνία και οι ίδιοι οι πολίτες. Ερωτηματικά για τη διαφοροποίηση των οδηγιών για το άνοιγμα των σχολείων, για τη χρήση μασκών, αλλά και γιατί η υποχρεωτική χρήση τους δεν συνοδεύεται από επιβολή διατίμησης στην αγορά ή από δωρεάν διάθεση.

            Στη συνέχεια ο Τρ. Αλεξιάδης, αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα, μετέφερε την εκφρασμένη δυσαρέσκεια φορέων της αγοράς, αλλά και πολιτών “που δεν έχουν δει να φτάνουν στην τσέπη τους οι εξαγγελίες των Υπουργών”  και τόνισε την αναγκαιότητα γενναιότερης και μεγαλύτερης παρέμβασης του δημοσίου προς ενίσχυση των πολιτών, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων που δεν πρέπει να κλείσουν.

            Η στήριξη σε επαγγελματικούς κλάδους που έχουν πληγεί, όπως τα καφέ και η εστίαση, απαιτεί ικανά οικονομικά μέτρα και η στήριξη σημαντικών τομέων της οικονομίας της χώρας που θα πληγούν από τη διεθνή οικονομική κρίση που ακολουθεί της πανδημίας, απαιτεί τη στήριξη του αγροτικού τομέα, του τομέα του τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών της νησιωτικής Ελλάδας, ακόμη και για εθνικούς λόγους, κατέληξε ο Βουλευτής.