«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, απόλυτα κοστολογημένο έχει δημοσιοποιηθεί από τις 18 Σεπτεμβρίου 2022. Όταν έκανε τις εξαγγελίες ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε μια Κυριακή το Υπ. Οικονομικών κοστολόγησε το πρόγραμμα και έβγαλε ένα …τρελό νούμερο. Ήρθα μετά εγώ στη Βουλή και τους είπα “φέρτε μου ένα χαρτί, από μια υπηρεσία του Υπουργείου, με την κοστολόγηση του προγράμματος”. Δεν έφεραν τίποτα, ούτε ένα χαρτί ! Ας βάλουν, έστω τώρα, τις υπηρεσίες του Υπουργείου να το κοστολογήσουν. Αλλά με έγγραφα!». Αυτά τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA σε σχέση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Και επειδή μας κουνούν το δάχτυλο για την κοστολόγηση, έχω εδώ περιπτώσεις τροπολογιών και άρθρων που η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή για να ψηφίσουμε χωρίς καμία κοστολόγηση…»

Ο αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά σε ερώτηση για την υλοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε: «Το πρόγραμμά μας μιλά για ανάκτηση ποσοστού δημοσίου στη ΔΕΗ με κόστος 340 εκατομμύρια, κάτι που είναι εφικτό. Το 2022 σε σχέση με το 2021, η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε παραπάνω φορολογικά έσοδα 7,1 δισ., από τα οποία τα 4.9 δισ. είναι από έμμεσους φόρους. Το ύψος του δικού μας προγράμματος για κάθε χρόνο είναι 5,6 δισ.»

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: