«Πρέπει να κριθούν τα κόμματα με βάση αυτά που έκαναν. H ΝΔ ξεκινά την ιστορία του τόπου από το 2015, ενώ υπάρχει και προϊστορία. Κάποια κόμματα και κάποιες πολιτικές οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Ποιος ευθύνεται περισσότερο βέβαια, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, ας τα βρουν μεταξύ τους ως πρώην κυβερνητικοί εταίροι…» είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή ΝET24.

O αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιος βουλευτής της Β’ Πειραιά μίλησε για τις μετεκλογικές συνεργασίες και για το ενδεχόμενο σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης: «Είμαστε υπέρ των συνεργασιών και αφήνοντας στην άκρη τις γραφικότητες του κ. Βαρουφάκη και την αλαζονεία του ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι είναι ο μοναδικός μας εταίρος. Αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του».

Χαρακτήρισε τον κ. Βαρουφάκη σαν «τον καλύτερο υποστηρικτή» του να γίνει ξανά ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός. «Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον κ. Βαρουφάκη, και λόγω όσων έχει αναφέρει στη Βουλή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επειδή έχουμε βασικές προγραμματικές διαφορές. Όπως δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές και θέλουμε να έχουμε μεγάλη διαφορά. Όσον αφορά τα πρόσωπα – γιατί πρέπει να φύγει η κουβέντα από τα πρόσωπα και να πάει στα προγράμματα – ας θυμηθούμε τι έλεγαν Άδ. Γεωργιάδης, Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Τ. Θεοδωρικάκος για τη ΝΔ…. Εμείς πρέπει να μιλήσουμε για το αύριο. Προτείνουμε τη μέγιστη πολιτική διεύρυνση ακόμα και με ανθρώπους που έκαναν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, καθώς την περίοδο 2015-19, πρωταρχικό ήταν να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια…»

Αναφερόμενος στις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ και στο νέο αφήγημα της ΝΔ ότι εκπλήρωσε όλες τις εξαγγελίες της, υπενθύμισε χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Είχαν πει ότι θα έφευγαν οι φυλακές Κορυδαλλού – επί ΣΥΡΙΖΑ έφυγε συγκεκριμένο τμήμα – και αυτή η υπόσχεση δεν υλοποιήθηκε…»

Ο Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε και για την οικονομία: «Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι μείωσε τον ΕΝΦΙΑ παραπάνω από όσο είχε υποσχεθεί. Βέβαια, το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ κάνει μια λαθροχειρία. Υπολογίζει ως δική της μείωση, τη μείωση που νομοθέτησε για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ!»

«Εάν ψηφιστεί η ΝΔ θα εξακολουθήσουμε να έχουμε ακρίβεια, αφού ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα μειωθεί ο ΦΠΑ και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης. Πρέπει να ανοίξει η ατζέντα μείωσης των μνημονιακών φόρων που μπήκαν από το 2010 και μετά» είπε και συνέχισε:

«Η δήλωση του πρωθυπουργού που αμφισβήτησε τα στοιχεία του ΟΟΣΑ ξεπερνά κάθε όριο! Δεν έχουμε …μυστική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΟΣΑ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το αφήγημα της ΝΔ για την οικονομία, δεν είναι αυτό που βλέπει ο κόσμος. Και στη δική μας περιοχή της Β’ Πειραιά, με τα μεσαία και φτωχά λαϊκά στρώματα, δυστυχώς τα λουκέτα και τα οικονομικά προβλήματα μεγεθύνονται… Εμείς δεν αυξήσαμε την έμμεση φορολογία, δεν συνέβη την περίοδο ’15 – ’19 αυτό που έκανε η ΝΔ, να εισπράξει 4,9 δισ. παραπάνω έσοδα από έμμεσους φόρους από τη μία χρονιά στην άλλη. Τα 5.6 δισ. ετησίως, που κοστίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να ικανοποιηθούν και από την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και από τον δημοσιονομικό χώρο που ήδη υπάρχει. Με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα έχουμε μείωση των άδικων έμμεσων φόρων. Όσο για τους άμεσους φόρους, δεν θα ευνοήσουμε τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα όπως έκανε η ΝΔ».

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί: