«Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο πολίτης είναι ότι στις 21 του μηνός επιλέγουμε αυτούς που θα καθορίσουν τα πάντα στη ζωή μας, από τα πιο ασήμαντα, ως τα πιο σημαντικά» τόνισε ο αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Απαντώντας στον Άκη Σκέρτσο για την υπόθεση Κασιδιάρη είπε χαρακτηριστικά:

«Θα ντραπεί και η ντροπή… Έχουν την απόλυτη ευθύνη για την καθυστέρηση νομοθετικής κάλυψης του θέματος για 4 χρόνια, έχουν την απόλυτη ευθύνη γιατί δεν έκαναν τον στοιχειώδη διάλογο μέσα και έξω από τη Βουλή για να βρεθεί η καλύτερη φόρμουλα, έχουν την ευθύνη γιατί δεν έστειλαν ούτε έναν βουλευτή τους στη δίκη της Χρυσής Αυγής για να υποστηρίξουν τη Μάγδα Φύσσα.
Αυτοί που έχουν την ευθύνη για όλα αυτά, πάει πάρα πολύ να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια, μίλησε για τις μετεκλογικές συνεργασίες και για το ενδεχόμενο σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης:

«Εύχομαι ειλικρινά και το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, κάθε μέρα να υπενθυμίζουν στον ελληνικό Λαό ότι ζητούν την ψήφο του, όχι για να συνεισφέρουν στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης (γιατί δεν τους ενδιαφέρει αν θα συνεχίσει η ΝΔ), αλλά μόνο και μόνο για να δυναμώσουν το κόμμα τους. Ο πολίτης χρειάζεται κυβέρνηση, χρειάζεται πολιτικές… Εμείς παραμένουμε σταθερά, όπως διαχρονικά η Αριστερά, υπέρ της απλής αναλογικής… Κάτι που προϋποθέτει συμμαχίες. Μακάρι να τους φωτίσει ο Θεός και να καταλάβουν το λάθος τους… Εμείς θέλουμε προοδευτική κυβέρνηση με προγραμματικές συμφωνίες, όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες. Κάποιοι αυτό δεν το θέλουν, διότι στο πίσω μέρος του μυαλού τους θέλουν να παραμείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να πληγεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ο ελληνικός Λαός δεν θα το επιτρέψει».

Ακούστε το ηχητικό: