«Η κυβέρνηση της Κύπρου “αντέγραψε” τον ΣΥΡΙΖΑ και -πολύ σωστά- μηδένισε τον ΦΠΑ στο ψωμί, στο γάλα, στα αβγά, στις παιδικές τροφές, τον μείωσε στις πάνες και στα προϊόντα γυναικείας υγιεινής… Πήγε ένα βήμα παραπέρα δηλαδή. Αυτό λοιπόν που έκανε η κυπριακή κυβέρνηση, που δεν είναι ιδεολογικά κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ αποτελεσματικό…» τόνισε ο αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και στον Γιώργο Μελιγγώνη.

Χαρακτήρισε «λάθος» την άποψη της κυβέρνησης ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν θα περάσει στον καταναλωτή. «Αυτό σημαίνει ότι αενάως στην Ελλάδα θα έχουμε τη βάρβαρη αύξηση των έμμεσων φόρων που έγιναν τη μνημονιακή περίοδο» είπε και συμπλήρωσε:

«Είναι τρελοί οι Κύπριοι; Το κάνουν γιατί θέλουν να μειώσουν το κόστος στα προϊόντα. Η κυβέρνηση εισέπραξε 7,1 δισ. φόρους παραπάνω το 2022 από το 2021, από τα οποία τα 4,9 δισ. είναι από έμμεση φορολογία! Εμείς θέλουμε να σταματήσει η υπερφορολόγηση και επειδή ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν σκοπεύει να μειώσει ΦΠΑ και ΕΦΚ, θέλουμε να αλλάξει η κυβέρνηση για να φθηνύνουν τα προϊόντα και να σταματήσει να πληρώνει ο Έλληνας πολίτης τόσους φόρους».

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως υπάρχει αντίφαση μεταξύ όσων λέει η ΝΔ και όσων κάνει: «Λέει ότι θέλει να βοηθήσει τα νέα ζευγάρια και να αντιμετωπίσει το δημογραφικό. Ας προχωρήσει σε μηδενικό ΦΠΑ όπως έκανε η Κύπρος! Υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για να γίνει αυτό από την υπεραπόδοση που είχαμε μέσα στο ’22 αλλά και από άλλα μέτρα. Η ΝΔ μόλις εξελέγη το 2019, μείωσε τον ΕΝΦΙΑ κυρίως σε αυτούς που έχουν ατομική περιουσία πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Ξέρετε πόσο κοστίζει αυτό στο Δημόσιο; 25 εκατομμύρια τον χρόνο. Γιατί αυτά τα 25 εκατομμύρια δεν πήγαν στη μείωση του ΦΠΑ στις παιδικές τροφές και στις παιδικές πάνες και ευνοήθηκαν αυτοί που έχουν μεγάλες περιουσίες; Η ΝΔ βοήθησε κυρίως τους έχοντες και κατέχοντες…»

Επιπλέον, μίλησε για το μπλόκο στο μόρφωμα Κασιδιάρη και απάντησε στις επιθέσεις της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «H ΝΔ πρέπει να απολογηθεί επειδή καθυστέρησε τέσσερα χρόνια να φέρει μια διάταξη για το κόμμα Κασιδιάρη. Επειδή αυτή η διάταξη δεν ήταν αποτέλεσμα κοινωνικού και επιστημονικού διαλόγου. Επειδή άφησε στο παρελθόν στελέχη της να συνομιλούν με τη Χρυσή Αυγή.

Επειδή κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά με το να μην παραστούν στελέχη της στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπου εμείς βρισκόμασταν κάθε μέρα εκεί, όχι μόνο για πολιτικούς λόγους, αλλά και για λόγους συμπαράστασης στην οικογένεια Φύσσα. Δεν μπορεί η ΝΔ να μας κατηγορεί γιατί δεν καταθέσαμε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο. Διαφωνούσαμε με την τροπολογία όπως την έφεραν. Θεωρούμε ότι ο αποκλεισμός της ΧΑ είναι ένα βήμα, όμως πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα για να αποκλειστούν τα ακροδεξιά κόμματα, που δυστυχώς, με την πολιτική της η ΝΔ, επιτρέπει να διεκδικούν ψήφο από τον ελληνικό Λαό».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: