Βέβαιος ότι η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά θα μεγαλώσει κι άλλο δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης στα Παραπολιτικά 90,1 FM «Στην Περιφέρεια της Β’ Πειραιά είχαμε 38% το 2019, με 8 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ και είμαι βέβαιος ότι η διαφορά σε αυτές τις εκλογές θα μεγαλώσει»

Ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με το ψευδεπίγραφο έγγραφο που παρουσίασε ο Άκης Σκέρτσος ως κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως αν το Γενικό Λογιστήριο έδωσε όντως τέτοιο έγγραφο στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, χωρίς λογότυπο, υπογραφές κ.λπ. τότε υπάρχει σειρά πειθαρχικών αδικημάτων. «Ο κ. Σκέρτσος πρέπει να δημοσιεύσει το συγκεκριμένο έγγραφο» τόνισε «ώστε να αποδειχθεί πως έφτασε στα χέρια του και αν βάζουν δημόσιες υπηρεσίες να ασχολούνται με ιδιώτες…».

Επανέλαβε δε πως η κοστολόγηση που έχει κάνει το γραφείο τύπου του υπ. Οικονομικών για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ουσιαστικά “στον αέρα”, χωρίς επίσημα έγγραφα. Υπενθύμισε τις καταγγελίες που έχει κάνει στη Βουλή και έχει δημοσιοποιήσει με Δελτία Τύπου για την επαναλαμβανόμενη ανυπαρξία κοστολόγησης, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διατάξεων που έφερναν προς ψήφιση. Επισήμανε δε την «ηχηρή σιωπή» που υπάρχει για το κόστος του προγράμματος της ΝΔ.

Για τις δημοσκοπήσεις, είπε «πως όσα βλέπουμε στο δρόμο, στις περιοδείες και στις επαφές με τον κόσμο στη Β’ Πειραιά είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που παρουσιάζονται». Μίλησε για την ύπαρξη ενός μεγάλου ποσοστού αδιευκρίνιστης ψήφου που μπορεί να κρύβει εκπλήξεις για όλους και συμπλήρωσε «Ας κρατήσουν μικρό καλάθι οι δημοσκοπικές εταιρείες και μακάρι μετά τις εκλογές να με καλέσετε με έναν δημοσκόπο για να κάνουμε μια σχετική συζήτηση».

Για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας και συμπλήρωσε: «Μακάρι το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 να λένε κάθε μέρα πως δεν θέλουν να συμμετέχουν σε μια προοδευτική κυβέρνηση, θα φανεί πως στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν το να κρατήσουν τον κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου…».

Ακούστε αναλυτικά: