Στην επιτυχημένη συγκέντρωση – διαμαρτυρία που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, στην πλατεία Κλαυθμώνος, συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενη από τους Τρ. Αλεξιάδη, Βουλευτή Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχη Οικονομικών, Γ. Τσίπρα, Βουλευτή Δυτ. Αττικής και αν. Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Φρ. Σταυράκη, συντονίστρια Τμήματος χρηματοπιστωτικής πολιτικής, Ι. Μπράχο – πρώην Γεν. Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Υπ. Εξωτερικών και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Αναβαλόγλου και Ν. Αστρουλάκη.

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους οι Βουλευτές δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των δανειοληπτών. Μίλησαν για την ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο θέμα ιδιωτικού χρέους και στο δίλημμα «με τους δανειολήπτες ή με τις τράπεζες ;» και τόνισαν την πάγια αντίθεση τους στις προσπάθειες «κορακιών» υπό την απειλή πλειστηριασμών να πάρουν τα σπίτια του κόσμου.

 

Τρ. Αλεξιάδης και Γ. Τσίπρας δήλωσαν παρόντες στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν και μίλησαν για την αναγκαιότητα άμεσης έναρξης διαλόγου με όλους τους φορείς που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα και συνεννόησης με όσα κόμματα το επιθυμούν, με σκοπό την ανάληψη νομοθετικής και πολιτικής πρωτοβουλίας για την επίλυση του θέματος.