Απαράδεκτη η επίθεση μέσων ενημέρωσης, που στήριζαν και στηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, προς το πρόσωπο του κ. Καραμανλή, με αφορμή τα όσα είπε για το θέμα των παρακολουθήσεων, τόνισε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ALERT ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Τρύφων Αλεξιάδης. Χαρακτήρισε αυτονόητα τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού, που δεν χρήζουν ερμηνείας, ιδίως τα περί μη ύπαρξης απορρήτου, θέμα πίσω από το οποίο κρύβεται η κυβέρνηση της ΝΔ. Ανέδειξε δε την ανακολουθία από τη μια η κυβέρνηση να λέει «όλα στο φως» και από την άλλη τα επιλεγμένα πρόσωπα από τον κ. Μητσοτάκη, στην Επιτροπή της Βουλής να λένε ακριβώς τα αντίθετα και να οχυρώνονται πίσω από τα «περί απορρήτου».

Κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας με καθήκον τους την προστασία των εθνικών συμφερόντων έχουν μετατραπεί σε υπηρεσίες παγίδευσης πολιτικών αντιπάλων και συλλογής υλικού εκβιασμού, είπε ο Τρ. Αλεξιάδης, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση σαν τεράστιο θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Παράλληλα μίλησε για όσα ακούστηκαν από το στόμα του πρωθυπουργού, από απίθανες δικαιολογίες και ανακρίβειες, όπως περί παγίδευσης τηλεφώνων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που οδήγησαν στη εξάρθρωσή της – γεγονός που δεν συνέβη και δεν αναφέρεται καν στη δικογραφία – μέχρι τα ελεεινά ψέματα περί παρακολούθησης από τον ΣΥΡΙΖΑ υπουργών του, με τους αναφερόμενους να τον διαψεύδουν άμεσα.

Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για ένα πλέγμα μέσων ενημέρωσης και επιχειρήσεων διαπλεκομένων συμφερόντων που έχουν σχηματίσει ένα σύστημα εξουσίας που σήμερα επιτίθεται στον Καραμανλή, χθες ήταν αυτό που υποστήριζε άλλον υποψήφιο για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τώρα προσπαθεί να μετατρέψει τον κ. Ανδρουλάκη από θύμα σε κατηγορούμενο. Είναι το ίδιο σύστημα που πολεμούσε τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην κυβέρνηση, το ίδιο σύστημα που τον πολεμάει και στα τρία χρόνια της αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ παρακολουθεί την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να συσκοτίσει τα γεγονότα, αλλά δεν θα το επιτρέψει τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης. Μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά τις εκλογές με όποια κοινοβουλευτική και θεσμική δυνατότητα υπάρχει θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μη μπορέσει να κρυφτεί ο κ. Μητσοτάκης και να αποκαλυφθεί και ο λόγος παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη και ποιος έδωσε την εντολή. Τον ξέρουμε τον ένοχο και είναι γνωστή η αιτία.