Με κοινή Αναφορά τους προς τoν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Α’ Πειραιά και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θοδωρής Δρίτσας και ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, φέρνουν στη Βουλή την ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά (Αρ. Πρωτ. 060/26-11-21) για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που βιώνουν οι υπηρετούντες αστυνομικοί στο Τ.Α. Καμινίων – Ν. Φαλήρου λόγω της έλλειψης προσωπικού, με συνέπεια τις σοβαρές ελλείψεις στην ασφάλεια των κατοίκων των Γ’, Δ’ και Ε’ Δημοτικών Διαμερισμάτων Πειραιά.

Στην επιστολή της η Ένωση αναφέρει πως ενώ η οργανική δύναμη του τμήματος προβλέπει τριάντα οχτώ (38) αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι στο Τμήμα μαζί με τον Διοικητή υπηρετούν μόλις δέκα (10), εκ των οποίων ως μάχιμοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά μόνο εννέα (9), ενώ κατά μέσο όρο χρειάζονται καθημερινά τουλάχιστον δέκα οχτώ (18) αστυνομικοί.

Η Ένωση ομιλεί για απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες, για καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπηρετούντων μελών της, καθώς για την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν για να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία τις υπηρεσίες που χρειάζεται για να είναι αυτή ασφαλής. Απαιτεί δε την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ενίσχυση της πραγματικής αστυνόμευσης της περιοχής και του Τμήματος Ασφαλείας.

Ο Θοδ. Δρίτσας και ο Τρ. Αλεξιάδης ζητούν απαντήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή του στο δίκαιο αίτημα των αστυνομικών υπαλλήλων.