Παραπληροφόρηση της κοινωνίας, σχετικά με τις ευθύνες για την ακρίβεια και στρεβλή εικόνα για την οικονομία, αποτελούν το κυβερνητικό αφήγημα, υποβοηθούμενο από προπαγανδιστικούς μηχανισμούς  μέσων ενημέρωσης, δήλωσε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στο Δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του KONTRA. Όσο και να προσπαθούν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης να ωραιοποιήσουν την πολύ δυσάρεστη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες, ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί δεν δίνει λύση στα προβλήματα της κοινωνίας, συνέχισε, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το πώς θα βρεθούν χρήματα για να καλυφθεί το τεράστιο κενό, με δεδομένο ότι θα υπάρχει ελλειμματικός προϋπολογισμός στο τέλος του έτους κατά 4 δις, ενώ για τον επόμενο χρόνο ετοιμάζουν πλεονασματικό προϋπολογισμό 2 δις

Στην ερώτηση του παρουσιαστή σχετικά με αυξημένα φορολογικά έσοδα που είναι κοντά στα 4 δις, ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε ότι αυτά δεν προέκυψαν από καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου ή από κάποια άλλη συντονισμένη δράση της κυβέρνησης, αλλά από την τρομακτική εκτόξευση των τιμών που αύξησε τα φορολογικά έσοδα μέσω της είσπραξης του αυξημένου ΦΠΑ, αλλά και από το όργιο κερδοσκοπίας που επικρατεί στην αγορά. Είναι πολιτική απρέπεια, δήλωσε, να υπερφορολογούν τον κόσμο μέσω της αύξησης της έμμεσης φορολογίας, ενώ ταυτόχρονα κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για υπερφορολόγηση των πολιτών στην περίοδο διακυβέρνησής του. Το χειρότερο είναι ότι ενώ έχουν τον δημοσιονομικό χώρο από τους παραπάνω φόρους, δεν κάνουν κάτι για να επιστραφεί αυτός στους πολίτες με μέτρα όπως η μείωση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα και η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Ακόμα και ο μηχανισμός που έχουν φτιάξει για την επιδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, στην ουσία ενισχύει τις εταιρείες ενέργειας, αφού με επιλογή της κυβέρνησης δεν έχουν πληρώσει ακόμα ούτε ένα ευρώ φόρο για τα υπερκέρδη που είχαν στο διάστημα από Οκτώβριο του 2021 μέχρι και Ιούλιο του 2022. Αλλά ακόμη και όταν προσδιοριστούν αυτά, θα τους δώσουν και τρείς μήνες περιθώριο για να πληρώσουν το φόρο που χρωστούν, ενώ αντίθετα ο πολίτης πρέπει μέσα σε ένα μήνα να πληρώσει τον λογαριασμό του.

Σχετικά με το θέμα των υποκλοπών και της Εξεταστικής Επιτροπής, ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για «Ορμπανοποίηση» της χώρας και για θλιβερές καταστάσεις και στο θέμα των παρακολουθήσεων και στο θέμα της NOVARTIS, όπου δυστυχώς δεν βρίσκουν χώρο να «παίξουν» στα ελεγχόμενα, από κυβέρνηση και συγκεκριμένα συμφέροντα, μέσα ενημέρωσης. Αυτά που συμβαίνουν, η προσπάθεια συγκάλυψης και κουκουλώματος από την κυβέρνηση του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών, δοκιμάζουν τη Δημοκρατία, αλλά και μια σειρά από γεγονότα, όπως αυτά που συμβαίνουν στα Εξάρχεια τις τελευταίες μέρες και δείχνουν την  ασέβεια της κυβέρνησης στους δημοκρατικούς θεσμούς. Η Επιτροπή PEGA που έρχεται από την Ε.Ε. μπορεί να παράξει αποτελέσματα και να βοηθήσει να λάμψει η αλήθεια.

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι το πολιτικό κεφάλαιο Μητσοτάκης έχει κλείσει, καθώς είναι ο μόνος πρωθυπουργός μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που λέει με σιγουριά ότι δεν θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα περιμένει τις μεθεπόμενες μήπως και κάτι γίνει. Όσο και να περιμένει όμως, τα μηνύματα του κόσμου από τις περιοδείες που κάνουν σε γειτονιές τα στελέχη και οι βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ, άλλα λένε. Ειδικά στις γειτονιές του Πειραιά φαίνεται ποια είναι η πραγματική δύναμη του κόσμου των προοδευτικών δυνάμεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά από το δεύτερο.  Την επόμενη μέρα των εκλογών η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο για να μην συνεχιστεί η καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων από τη συντηρητική παράταξη.