Με Αναφορές του προς τoυς Υπουργούς Υγείας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή την αντίθεση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου, καθώς και του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας, στα εξαγγελθέντα νέα υγειονομικά μέτρα για την πρόσβαση στα εμπορικά καταστήματα και τους χώρους εστίασης.

Στις ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία και ο Σύλλογος καταγγέλλουν τη στοχοποίηση των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων που επιχειρείται με την εφαρμογή των νέων μέτρων και τη μετατροπή τους σε χωροφύλακες – ελεγκτές πιστοποιητικών και ταυτοτήτων, που όχι μόνο θα αποτρέψει καταναλωτές από την επίσκεψη στα καταστήματά τους, αλλά επιπλέον θα τους κοστίσει σε χρόνο και χρήμα.  Επισημαίνουν την αποτυχία της κυβέρνησης στον έλεγχο της πανδημίας, ομιλούν για συνεχιζόμενη επιβάρυνση στην ήδη πτωτική πορεία των μικρών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για αθέμιτο ανταγωνισμό και ζητούν τη στήριξη της πολιτείας, την επανεξέταση των μέτρων και τη συμμετοχή τους στη λήψη των όποιων αποφάσεων.

Ο Τρ. Αλεξιάδης συντασσόμενος με τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου και του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας ζητά απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή τους στα δίκαια αιτήματα.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας