«Ο λαϊκισμός και η προσπάθεια της κυβέρνησης να ψαρέψει ακραίες ψήφους, δεν ευνοεί ούτε τη δημόσια υγεία, ούτε την προστασία των πολιτών», τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, σχετικά με την αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά για τα διαφορετικά μέτρα που επιβάλλονται για την πρόσβαση των πολιτών στα σούπερ-μάρκετ και τις εκκλησίες σε σχέση με τα μαγαζάκια της γειτονιάς «Να υπάρξει απλή λογική, να απαντήσει η κυβέρνηση γιατί “κολλάει” σε κάποιους χώρους και σε κάποιους άλλους όχι».

Όσο για τις αστείες δικαιολογίες που ακούστηκαν από πρωθυπουργικά και υπουργικά χείλη για την ανάγκη να ανάψει κάποιος ένα κερί στην εκκλησία, ο Τρ. Αλεξιάδηςσχολίασε: «Να ενημερώσω τους κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι φαίνεται να μην πηγαίνουν στην εκκλησία, ότι ήδη στις εκκλησίες υπάρχουν μέτρα κατά της πανδημίας και δεν υπάρχει κανένας παράγων της εκκλησίας που να λέει ότι στις εκκλησίες “δεν κολλάει”. Φωτεινά μυαλά από την εκκλησία έχουν πάρει σαφείς θέσεις σε αυτό το ζήτημα. Να σταματήσει ο πρωθυπουργός να συμπεριφέρεται σαν φανατικός μουσουλμάνος – ταλιμπάν και να κάνει πολιτικές υποδείξεις με βάση τις θρησκευτικές απόψεις του ενός ή του άλλου».

Αναδεικνύοντας δε τη συσκότιση που επικρατεί στην πληροφόρηση του κοινού, απηύθυνε  κάλεσμα στα τηλεοπτικά μέσα να διαθέσουν χρόνο και κάμερες ώστε «να καλύψουν τηλεοπτικά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της COSCO, τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής στο Σχιστό για τα θέματα των σκουπιδιών, τις αντιδράσεις στις λαϊκές αγορές μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, τις αντιδράσεις στα σούπερ-μάρκετ για τα θέματα της ακρίβειας». Υπενθύμισε τα ρεπορτάζ και τις ζωντανές συνδέσεις και που “έτρεχαν” επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για «σιγή ασυρμάτου» που έχει επιβληθεί σε όλα τα καυτά για την κυβέρνηση θέματα.