ΠΗΓΗ

Η κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με την οικονομία

Για έλλειψη μελετών και κυρίως πειθούς όσον αφορά την αλλαγή του τρόπου επικούρησης έκανε λόγο, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90.4 και στην εκπομπή «Προπαντός ψυχραιμία», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Β’ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης.

Επιμέλεια: Συμεών Πείμανίδης. 

Ο πρώην υφυπουργός οικονομικών εξέθεσε τους προβληματισμούς του για το μεγάλο χρηματικό κεφάλαιο που απαιτείται, ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή του συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό, διερωτώμενος παράλληλα για το ποίος θα επωμιστεί αυτό το βάρος… δισεκκατομυρίων.  Την ίδια στιγμή. δεν παρέλειψε να εξαπολύσει βολές κατά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου εργασίας, καλώντας προσωπικά τον Κωστή Χατζηδάκη να καταθέσει στη βουλή τη σχετική αλληλογραφία που είχε με τους θεσμούς για το ζήτημα αυτό και να εξηγήσει «για ποιο λόγο δεν υποχωρεί για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση».

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει το αίτημα των δανειστών για αναμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, που εδράζεται στο σκεπτικό ότι δεν συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό οι μικρές επιχειρήσεις. Επ’ αυτού ο βουλευτής υποστήριξε ότι ο αντιπολιτευτικός λόγος του κόμματός του επιβεβαιώνεται, αφού υπήρξε έλλειψη ανάλογης διαβούλευσης από πλευράς της κυβέρνησης με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας.

Κλείνοντας τη συζήτηση για την οικονομία, το στέλεχος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε το κυβερνόν κόμμα ότι έχει δημιουργήσει μια επίπλαστη εικόνα, για μια οικονομία σθεναρή και χωρίς προβλήματα. Οι αυξήσεις όμως στις τιμές βασικών προϊόντων στα super market, όπως και πολλές άλλες ενδείξεις, έρχονται να διαψεύσουν αυτό το αφήγημα, κατά τον κ. Αλεξιάδη. Καταλήγοντας, ο βουλευτής κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να ασχοληθεί πλέον σοβαρά με το ζήτημα της οικονομίας και να αφήσει τους «πανηγυρισμούς».

Κριτική και για το νέο Κ.Υ. Κερατσινίου.

Καυστικές ήταν οι παρατηρήσεις του Τρ. Αλεξιάδη για τα εγκαίνια του πολυδύναμου κέντρου υγείας στην περιοχή του Κερατσινίου από τον Πρωθυπουργό. Δοθείσης της αφορμής, διατύπωσε την άποψη πως το συγκεκριμένο έργο είχε ξεκινήσει επί δικής τους διακυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ) και υποστήριξε ότι το υγειονομικό προσωπικό υπέστη… εσωτερική μετακίνηση. Τελικά, ο Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε πως το απόγευμα της επόμενης Δευτέρας (12/7) πρόκειται να ζητήσει στη βουλή στοιχεία που αποκρύπτουν οι ιθύνοντες για το  θέμα του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας.