Ανάρτηση στο facebook με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις Πανελλήνιες: Η νεολαία θα δώσει τη λύση

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες και μαζί τους οι εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής πάνε κι έρχονται. Η ψυχοφθόρα διαδικασία των εξετάσεων συνεχίζεται και η νεοεισαγόμενη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι η λεπίδα στο φετινό κοφτήρι που θέσπισαν οι ιθύνοντες νόες ( ; ) του Υπουργείου Παιδείας. Θα ακολουθήσουν τα στατιστικά με τις επιδόσεις των υποψηφίων, η ανακοίνωση των βάσεων, η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου κ.λπ., όμως στο τέλος της ημέρας το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα θα είναι ο αποκλεισμός 25-30.000 παιδιών από τα Πανεπιστήμια.

Αυτό το μέλλον επιφύλασσε η ανάλγητη πολιτική της Δεξιάς στα νεότερα μέλη της ελληνικής κοινωνίας. Στα παιδιά της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στα παιδιά που βίωσαν συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης λόγω της πανδημίας, στα παιδιά της μάσκας, του voucher και των self test, που λοιδορήθηκαν από κυβερνητικά χείλη όταν ζητούσαν να παραμείνουν ανοιχτά τα δημόσια σχολεία με τμήματα 15 μαθητών και προσλήψεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, στα παιδιά που όχι μόνο δεν είδαν να ικανοποιείται κάποιο από τα αιτήματά τους, αλλά θεωρήθηκαν και υπεύθυνα για την εξάπλωση του κορονοϊού, στα παιδιά που κυνηγήθηκαν και ξυλοφορτώθηκαν στις πλατείες.

Και είναι τραγικό, τη στιγμή που παγκοσμίως έχουν φουντώσει οι συζητήσεις, οι αναλύσεις και η αρθρογραφία για την επίδραση της πανδημίας σε θέματα ψυχικής υγείας των εφήβων, περί χαμένης ή όχι χρονιάς στην εκπαίδευση, να βλέπεις στη χώρα μας να εξελίσσεται ένα καλά επεξεργασμένο και οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της ενιαίας δημόσιας και δωρεάν παιδείας, προς όφελος των χρηματοδοτών της ΝΔ ιδιωτών σχολαρχών και ιδιωτικών κολλεγίων.

«Πώς να κρυφτείς απ΄ τα παιδιά ; έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα…», λέει ο στίχος κι είναι σαν να γράφτηκε για τους καρεκλοεδρεύοντες στο Υπουργείο Παιδείας. Τους έχουν πάρει χαμπάρι για ποιους δουλεύουν και που αποσκοπούν κι είναι χαρακτηριστικό εύρημα όλων των δημοσκοπήσεων, ακόμη και των φανερά «πειραγμένων», η αντίθεση της νεολαίας στις κυβερνητικές πολιτικές.

Οι δεκάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που μένουν εκτός της τριτοβάθμιας, προστίθενται στους αποκλεισμένους από την επαγγελματική εκπαίδευση, προστίθενται στα «παιδιά των λαϊκών οικογενειών από το Περιστέρι» που κατά Μητσοτάκη γίνονται ψυκτικοί και συντηρητές ανελκυστήρων κι όλο μαζί αυτό το μεγάλο ποτάμι μαζί με τον «είμαι 16αρης σας γ@μώ τα λύκεια» θα δώσουν τη λύση…