ΠΗΓΗ

Αλεξιάδης : ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25 να απαντήσουν τι Κυβέρνηση θέλουν

Οι «κρυφές» προθέσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη για την θέση του Πρωθυπουργού, ωφελούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εκτίμησε σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Βουλευτής και Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης.

Παράλληλα ο κος Αλεξιάδης, κάλεσε τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΜΕΡΑ 25 να απαντήσουν δημοσίως τι κυβέρνηση επιθυμούν για τον τόπο. Επανέλαβε δε, ότι πάγια θέσης της αριστεράς είναι οι κυβερνήσεις συνεργασιών στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών προτύπων.

Ειδικότερα:

Ο Ανδρουλάκης κρατάει κρυφό τον Πρωθυπουργό που επιθυμεί
«Είναι θετικό που όσο περνάει ο καιρός ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κύριος Ανδρουλάκης γίνεται όλο και πιο συγκεκριμένος, καθώς σε λίγο καιρό θα έρχονται και οι εκλογές.

Στις εκλογές ο Έλληνας πολίτης εκλέγει πρώτα από όλα κυβέρνηση. Βεβαίως υπάρχουν διάφορα κόμματα που δεν ενδιαφέρονται για το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, αλλά τους ενδιαφέρει να έχουν δύναμη τα κόμματα τους. Ο κος Ανδρουλάκης προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας και κρατάει “κρυφό” τον πρωθυπουργό που επιθυμεί. Αυτό είναι το καλύτερο πολιτικό δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ ας συνεχίσει αυτή πορεία, διότι στέλνει ένα θολό πολιτικό μήνυμα.

Εμείς αυτό που λέμε με σαφήνεια είναι ότι δεν πρέπει να έχουμε πρωθυπουργό από την δεξιά πολυκατοικία, είτε αυτός λέγεται Μητσοτάκης, είτε οποιαδήποτε άλλη εκδοχή. Ο κος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ αφήνουν αυτό το ενδεχόμενο ανοιχτό».

Στα Τέμπη τελέστηκε έγκλημα
«Το έγκλημα που έγινε στα Τέμπη έδωσε τη δυνατότητα να καταρρεύσει όλη η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και κυρίως η υπεροπλία που είχε στον τομέα της ενημέρωσης. Διότι πληρώνουν μεγάλο κόστος από το πως λειτούργησε σε επίπεδο ενημέρωσης μια μεγάλη μερίδα μέσων ενημέρωσης και έχουν αντικατασταθεί από άλλους τρόπους ενημέρωσης των πολιτών. Κάτι που βοήθησε τους πολίτες να καταλάβουν ποιοι έλεγαν ψέματα ή απέκρυπταν την αλήθεια.

Όταν λοιπόν δημοσιοποιήθηκε από τον κύριο Πολάκη έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που ενημερώνει η αρμόδια αρχή με κοινοποίηση σε αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς ότι υπάρχει πρόβλημα με την υλοποίηση της σύμβασης και ζητά να κινηθούν πειθαρχικές ευθύνες. Και ο κύριος Καραμανλής έρχεται στην Βουλή, στην αντίστοιχη επιτροπή και λέει έχω άγνοια αυτή της έκθεσης και ο κύριος Πολάκης του εμφανίζει το έγγραφο με το πρωτόκολλο του γραφείου του. Αντιλαμβάνεστε ότι Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πολιτική και η νομική εξέλιξη της επόμενης περιόδου.

Το δίλημμα που μπαίνει στους πολίτες είναι που θα ρίξουν την ψήφο τους και που θα κατευθύνουν τις πολιτικές της επόμενης περιόδου».

Ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης από πολιτικές δυνάμεις θα αποτρέψει τον κίνδυνο ακυβερνησίας
«Εάν ψηφιστούν πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να σχηματίσουν προοδευτική κυβέρνηση, τότε βεβαίως και θα έχουμε ισχυρή κυβέρνηση. Εάν ψηφιστεί η Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει ένα αφήγημα μόνο αυτοδυναμία. Λέει πως θα κάνει εκλογές μέχρι να σχηματιστεί αυτοδυναμία, διότι είναι σε μια πολιτική απομόνωση».

ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25 οφείλουν να απαντήσουν τι Κυβέρνηση θέλουν
«Εμείς το έχουμε κάνει σαφές και για αυτό έχουμε δημοσιοποιήσει και τον κυβερνητικό απολογισμό του έργου μας ‘15-‘19 αλλά και τις προγραμματικές μας θέσεις, οι οποίες θα εξειδικευτούν το επόμενο χρονικό διάστημα με το λεγόμενο κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα βγει λίγο πριν τις εκλογές. Επομένως όποιος θέλει να μπει σε αυτή τη διαδικασία είναι ανοιχτές οι πόρτες του διαλόγου. Δυστυχώς το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ 25 έχουν αποκλείσει κάτι τέτοιο, ενώ η θέση της Νέας Δημοκρατίας και ο κος Βελόπουλος είναι σαφές πως δεν μπορούν να συμμετέχουν γιατί υπάρχει μεγάλη προγραμματική απόσταση. Είναι λοιπόν συγκεκριμένες οι επιλογές που είναι να γίνουν. Μακάρι όλα τα κόμματα να μπορέσουν να απαντήσουν στην ερώτηση. Ειδικά από τον χώρο του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ 25 πρέπει να απαντήσουν τι κυβέρνηση θέλουν αύριο; Διότι δεν μπορούν να θέλουν την ψήφο του πολίτη και αδιαφορούν στο ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο μας».

Θέλουμε Κυβέρνηση στα Ευρωπαϊκά πρότυπα
«Εμείς θέλουμε ένα κράτος και μια κυβέρνηση στα Ευρωπαϊκά πρότυπα και μια κυβέρνηση συνεργασίας, όπως στη Γερμανία έχουν οδηγήσει τις χώρες αυτές σε μια πολύ καλή περίοδο. Κυβερνήσεις αυτοδύναμες όπως είχαμε στην Ελλάδα και τα προηγούμενα χρόνια έχουν οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή και την χρεοκοπία.
Διαχρονική θέση της αριστεράς υπέρ των συνεργασιών κυβερνήσεων συνεργασίας και της απλής αναλογικής, διότι εμείς αυτό που θέλουμε είναι η δική μου και η δική σας ψήφος να έχει την ίδια βαρύτητα».

Εμείς κάναμε την αυτοκριτική μας για τα Τέμπη
«Σε κάθε περίπτωση αυτό που λέει ο κύριος Μητσοτάκης είναι να προσπαθήσει την δική του πολιτική και πιθανά ποινική ευθύνη, αυτό πρέπει να διερευνηθεί, να την επιρρίψει και σε άλλους. Δεν θα το καταφέρει. Εμείς κάναμε την αυτοκριτική μας. Σαφέστατος ήταν ο κος Τσίπρας και ζήτησε να ονομαστικοποιηθούν οι ευθύνες και να πει με σαφήνεια ο κος Μητσοτάκης που τα ήξερε όλα και κατόπιν δικών του εντολών γινόταν τα πάντα, γιατί δεν έκανε τίποτα».

Οι δημοσκοπήσεις απέχουν από την κοινωνία
«Η δική μου πολιτική εκτίμηση είναι πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις απέχουν πάρα πολύ από την κοινωνία και αν πάτε στα γήπεδα, στα σούπερ μάρκετ, στους φούρνους, εκεί που πραγματικά αγωνιά η κοινωνία θα δείτε πόσο μακριά είναι αυτό που περιγράφετε στις δημοσκοπήσεις από την πραγματικότητα γύρω μας. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα δούμε ποιος λέει την αλήθεια και τι ακριβώς συμβαίνει».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ: