Έξω από τη ΓΑΔΑ

Mετά από κάλεσμα του Τομέα Δικαιωμάτων και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το (ακόμα ένα) ακραίο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας στο Κουκάκι

Η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αν θέλεις μια εικόνα του μέλλοντος,φαντάσου μια μπότα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου» (Τζώρτζ Όργουελ, 1984)

Λες και έχουμε πόλεμο. Ή μήπως έχουμε; Λες και έχουμε στρατιωτικό νόμο. Ή μήπως έχουμε και δεν το έχουν ανακοινώσει ακόμα επισήμως; Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι, με όσα παρανόμως φρικαλέα έγιναν για άλλη μια φορά, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει κηρύξει πόλεμο στη νεολαία και την κοινωνία. Και όπως σε κάθε πόλεμο, η νομιμότητα αφοπλίζεται, μπαίνει στο ψυγείο. Μπορεί η αστυνομία, πλέον,  να μπαίνει σε σπίτια χωρίς εισαγγελική εντολή, να βομβαρδίζει τη γειτονιά, να χτυπά και να ποδοπατά ανθρώπους, να απειλεί να τους πετάξει από τις σκάλες, να ξεγυμνώνει και  να συλλαμβάνει όσους με αξιοπρέπεια υπερασπίζονται το δίκιο τους, που είναι το δίκιο όλων μας.

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης της ΝΔ έχει περάσει κάθε όριο και δεν μπορεί να είναι ανεκτός. Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 19/12, στις 5 το απόγευμα, στη ΓΑΔΑ.

Για να μην γίνει συνήθεια η εικόνα μιας αστυνομικής μπότας στο πρόσωπο ενός ανθρώπου…

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά τα συνεχόμενα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, τα σημερινά τρομακτικά περιστατικά ξεχείλισαν το ποτήρι.

Βίαιη εκκένωση καταλήψεων, εισβολή σε σπίτια χωρίς εισαγγελική εντολή, εξευτελιστική μεταχείριση και βασανιστήρια σε βάρος πολιτών, συνθέτουν μία εικόνα άγριας αστυνομικής καταστολής και καταπάτησης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που χαίρει πλήρους πολιτικής κάλυψης από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, και από τον Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε κινητοποίηση, σήμερα Πέμπτη 19/12 και ώρα 17:00, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με βασικό αίτημα την άμεση παραίτηση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έχει την κεντρική ευθύνη για τις εικόνες ντροπής και για το κράτος αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας που έχει δημιουργήσει.