Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, σχετική με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Τ.Υ.Ε.) δια της οποίας ενημερώνουν πως συνεχίζουν την απεργία – αποχή από τη μορφή Αξιολόγησης που προτείνεται από την ΑΑΔΕ και την οποία απορρίπτουν συνολικά, όπως απορρίπτουν και το σχέδιο Ειδικού Μισθολογίου.

Συνεχίζοντας το καθολικό σφυροκόπημα από όλους τους φορείς του κυβερνητικού σχεδίου νόμου για το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, στην ανακοίνωσή της η Ο.Τ.Υ.Ε. αναφέρεται σε ένα προσχηματικό και σκόπιμο σχέδιο Ειδικού Μισθολογίου το οποίο πέραν από κάθε πρόβλεψη του Υπαλληλικού Κώδικα, βρίθει ασαφειών, δημιουργεί εύλογες απορίες στο υπηρετούν προσωπικό και δεν συμβάλλει στην εργασιακή ειρήνη στους χώρους εργασίας. Παραθέτοντας σειρά ερωτημάτων προς την Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. και την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρουν συγκεκριμένα παραδείγματα ασφαλισμένων του κλάδου, από τα οποία προκύπτει εμφανής μείωση των αποδοχών τους με την εφαρμογή του προτεινόμενου Ειδικού Μισθολογίου.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις και ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την ανταπόκρισή του στα αιτήματα της Ομοσπονδίας των Τελωνειακών, οι οποίοι ανακοινώνοντας τη δυναμική συνέχιση του αγώνα τους με την προκήρυξη απεργιών το επόμενο χρονικό διάστημα, εκφράζουν τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων της κατηγορίας ΥΕ Καθαριστριών που εργάζονται στις υπηρεσίες τους για την ανανέωση των συμβάσεών τους, ζητούν την ένταξη των τελωνειακών που εργάζονται σε συνοριακά τελωνεία, λιμάνια και αεροδρόμια στο πρόγραμμα εμβολιασμών, διεκδικούν την καταβολή της προσωπική διαφοράς στους νέους συναδέλφους τους, την καταβολή των ΔΕΤΕ, καθώς και την επανένταξη της Τελωνειακής Υπηρεσίας στο Υπουργείο Οικονομικών.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς τoν

Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Τ.Υ.Ε.) ανακοινώνει τη συνέχιση της απεργίας – αποχής από την Αξιολόγηση της ΑΑΔΕ, απορρίπτει το σχέδιο Ειδικού Μισθολογίου και προαναγγέλλει δυναμικές κινητοποιήσεις

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Αλεξιάδης Τρύφων καταθέτει ως Αναφορά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Τ.Υ.Ε.)με Αρ. Πρωτ. 14/11.02.21 μέσω της οποίας ενημερώνουν πως συνεχίζουν την απεργία – αποχή από τη μορφή Αξιολόγησης που προτείνεται από την ΑΑΔΕ, την οποία απορρίπτουν συνολικά, όπως και το σχέδιο Ειδικού Μισθολογίου.

Ειδικότερα αναφέρονται σε ένα προσχηματικό και σκόπιμο σχέδιο Ειδικού Μισθολογίου το οποίο πέραν από κάθε πρόβλεψη του Υπαλληλικού Κώδικα, βρίθει ασαφειών, δημιουργεί εύλογες απορίες στο υπηρετούν προσωπικό και δεν συμβάλλει στην εργασιακή ειρήνη στους χώρους εργασίας. Παραθέτοντας σειρά ερωτημάτων προς την Διοίκηση της ΑΑΔΕ και την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρουν συγκεκριμένα παραδείγματα ασφαλισμένων του κλάδου  από τα οποία προκύπτει εμφανής μείωση των αποδοχών τους με την εφαρμογή του προτεινόμενου Ειδικού Μισθολογίου. 

Τέλος εκφράζουν τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων της κατηγορίας ΥΕ Καθαριστριών που εργάζονται στις υπηρεσίες τους για την ανανέωση των συμβάσεών τους, ζητούν την ένταξη των τελωνειακών που εργάζονται σε συνοριακά τελωνεία, λιμάνια και αεροδρόμια στο πρόγραμμα εμβολιασμών, διεκδικούν την καταβολή της προσωπική διαφοράς στους νέους συναδέλφους τους, την καταβολή των ΔΕΤΕ, την επανένταξη της Τελωνειακής Υπηρεσίας στο Υπουργείο Οικονομικών και ανακοινώνουν τη δυναμική συνέχιση του αγώνα τους με την προκήρυξη απεργιών το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας. 

Αθήνα, 11-02-2021

Ο καταθέτων Βουλευτής

Αλεξιάδης Τρύφων

 

https://trifonalexiadis.gr/wp-content/uploads/2021/02/ANAKOINOSH-ENHMEROSH-G.S.-9.2.2021.pdf