Ένας ευρύς πολιτικός διάλογος που θα επανεξετάσει θέματα που αφορούν το πολιτικό προσωπικό της χώρας, από τα προνόμια των Βουλευτών μέχρι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» τους είναι αναγκαίος. Η διαλεύκανση ζητημάτων πρώτα από όλα θα προστατεύσει το πολιτικό μας σύστημα από τις ισοπεδωτικές, χρυσαυγίτικες λογικές της εξομοίωσης όλων, αλλά και θα κατοχυρώσει τον ρόλο του βουλευτή, τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9,84», ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης.

Υπάρχουν πολιτικοί που ενώ εμφανίζουν μεγάλες καταθέσεις, λαμβάνουν ή χρωστούν δάνεια, γεγονός που δεν συνάδει με την αντιμετώπιση που μπορεί να έχει κάποιος απλός πολίτης από τις τράπεζες, που σε αίτησή του για ρύθμιση δανείου, αν έχει  καταθέσεις, θα χαρακτηριστεί «στρατηγικός κακοπληρωτής». Υπάρχουν πολιτικοί που ενώ έχουν εκλεγεί για να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό στη Βουλή και μισθοδοτούνται από τη Βουλή, έχουν επιλέξει να έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Τα ζητήματα που προκύπτουν από τα «πόθεν έσχες» προκαλούν την κοινωνία σκανδαλωδώς και πρέπει συζητηθούν σε έναν ευρύ δημοκρατικό διάλογο, είπε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης, μίλησε για την ανεπάρκεια που τα διακρίνει και τις προτάσεις κοινωνικών φορέων που δεν έχουν εισακουστεί. Η κυβέρνηση έπρεπε να προστρέξει και να στηρίξει περισσότερο τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και την επιχειρηματικότητα, καθώς όπως και στον υγειονομικό τομέα, αν είχε επικρατήσει η λογική «ας δούμε πρώτα τι θα γίνει και θα πάρουμε μέτρα αργότερα», θα είχε αποβεί καταστροφική.

Η στάση της υπεύθυνης αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, οι προγραμματικές θέσεις του, οι ριζοσπαστικές απόψεις που διατυπώνει σε σειρά ζητημάτων, το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που παρουσίασε καθώς και η επικείμενη επικαιροποίησή του εκφράζουν την ετοιμότητα του κόμματος για τα σενάρια πρόωρων εκλογών που διαχέονται, κατέληξε ο Τρ. Αλεξιάδης.