Τα ερωτηματικά για όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες και έχουν δημοσιοποιηθεί πρέπει να απαντηθούν, καθότι το δόγμα «νόμος και τάξη» απ’ ότι φαίνεται δεν έχει εφαρμογή στον συνωστισμό έξω από του Μαξίμου ή στις συσκέψεις κυβερνητικών παραγόντων στην Ξάνθη αλλά μόνον απέναντι στους πολίτες και τη νεολαία.

Οι εντολές για τις επεμβάσεις της αστυνομίας είναι επιλεκτικές, επιτίθεται και χτυπάει νεολαίους στην Κυψέλη, ενώ δεν επεμβαίνει στην επί παραγγελία μάζωξη και φωτογράφιση με το φορτηγό έξω από του Μαξίμου, ανέφερε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρ. Αλεξιάδης, καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ.

Όπως πρέπει να απαντηθούν και πολλά «γκρίζα σημεία» της πολιτικής των κυβερνώντων, συνέχισε ο Βουλευτής, αναφέροντας χαρακτηριστικά την αναστάτωση που προκλήθηκε με την έκδοση εγκυκλίου από το Υπ. Μεταφορών με την οποία ακύρωναν προηγούμενη απόφαση περί του 50% πληρότητας των θέσεων των λεωφορείων των ΚΤΕΛ λόγω της πανδημίας, και μετά τον σάλο αναγκάσθηκαν να εκδώσουν νέα κοινή υπουργική απόφαση.

Απαντήσεις όμως χρειάζονται και οι πληττόμενοι από την κρίση κλάδοι, όπως ο τουρισμός ή ο επισιτισμός για τους οποίους η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει τι πρόκειται να κάνει, κατέληξε ο Τρ. Αλεξιάδης, καλώντας την να ακούσει την αγορά, να ακούσει τις προτάσεις των φορέων, όπως της ΕΣΕΕ που δεν στοιχίζουν τίποτα και να τις υλοποιήσει.