«Δεν υπάρχει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπως μας παραμυθιάζουν για το πρόγραμμά μας. Λένε ψέματα, και αν υπάρχει η έκθεση να την εμφανίσουν» τόνισε ο αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” στο OPEN και συνέχισε:

«Έβγαλαν Δελτίο Τύπου όταν ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας τα μέτρα από τη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2022 και δεν έχουν παρουσιάσει ακόμα τα σχετικά έγγραφα. Έφεραν τροπολογίες που δεν κοστολογήθηκαν και αποδείχθηκε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κοστολογηθεί από το ΓΛΚ. Τώρα ο κ. Σκυλακάκης λέει να κάνουμε μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να συζητήσουμε για τα προγράμματα. Εγώ είμαι διατεθειμένος να τα συζητήσουμε. Από τον Σεπτέμβρη τους προκαλώ να το κάνουμε… Το πρόγραμμα μας κοστίζει 5,6 δισ. ετησίως».

«Σέβομαι την τεχνογνωσία της ΝΔ – και του ΠΑΣΟΚ – να κοστολογεί προγράμματα και να πέφτει έξω… Δεν ήμασταν εμείς που χρεοκοπήσαμε τη χώρα. Το πρόγραμμα μας είναι μέσα στα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας και δεν περιλαμβάνει την υπερφορολόγηση της ΝΔ, η οποία εισέπραξε 7,1 δισ. παραπάνω από φόρους το 2022 σε σχέση με το 2021, από τα οποία τα 4,9 δισ. ήταν από έμμεσους φόρους. Αν μειωθούν οι έμμεσοι φόροι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»

Στη συνέχεια ρώτησε γιατί η ΝΔ δεν εμφανίζει την κοστολόγηση για την εξαγγελία της ΝΔ για μείωση του 10% στον ΕΝΦΙΑ σε όσους ασφαλίσουν ιδιωτικά το σπίτι τους; «Από αυτή τη ρύθμιση, αυτός που έχει πολλά ακίνητα και μεγάλο ΕΝΦΙΑ θα ευνοηθεί πολύ» είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ρώτησε σε ποια σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαφωνεί, απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ηττημένων, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στις 21 Μαΐου θα σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν ανιχνεύουν ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: