«Την πήρε το …Ποτάμι τη δημοσιογραφική δεοντολογία» σχολίασε ο Τρύφων Αλεξιάδης στο Πρώτο Πρόγραμμα για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Σταύρο Θεοδωράκη και συμπλήρωσε: «Ελπίζω η συνέντευξη να μην δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις της χώρας με τη Γερμανία, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η γερμανική κυβέρνηση “δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται”».

«Επειδή κάποιοι λένε διάφορα για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, να θυμίσω ότι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία, σε σκάνδαλα και δύσκολες καταστάσεις» τόνισε.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει την ακρίβεια:

«Κατ’ αρχήν θεωρώ λάθος ο οποιοσδήποτε πολιτικός να κάνει μαθήματα για το τραπεζικό σύστημα σε μια τόσο κρίσιμη ώρα. Θεωρώ πολύ ανησυχητική τη συνέντευξη του κ. Σταϊκούρα, ο οποίος δεν πρέπει να βγαίνει και να σχολιάζει την κατάσταση. Πρέπει να βρίσκει λύσεις. Αυτό που είπε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε αυξήσεις με μειωμένο ρυθμό, είναι σήμα προς κερδοσκόπους για αύξηση των τιμών. Δεν είναι δυνατόν να το λέει υπουργός Οικονομικών. Οι υπουργοί είναι για να διοικούν και για να παίρνουν πολιτικά μέτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε περισσότερους ελέγχους στην αγορά, θα δημοσιοποιούσε τα ονόματα αυτών που αισχροκερδούν» είπε και υποστήριξε πως θα πρέπει να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, λόγω της υπεραπόδοσης των έμμεσων φόρων που δημιουργούν τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο».

Στη συνέχεια τόνισε πως υπάρχουν τεχνικές, μέσα από τις οποίες μπορεί να διασφαλιστεί ότι η μείωση των έμμεσων φόρων θα περάσει στον καταναλωτή. Έκανε λόγo για «ιδεοληψία» κάποιων πως η αγορά αυτορρυθμίζεται και υποστήριξε πως πρέπει να υπάρχουν κρατικές παρεμβάσεις και έλεγχοι. «Το μόνο που δεν μπορούν να λέει το κράτος και οι αρμόδιοι υπουργοί είναι το “δεν μπορώ να κάνω τίποτα”».

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη: