Στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Σταύρο Θεοδωράκη αναφέρθηκε ο Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας για την καταβαράθρωση των ποσοστών τηλεθέασης του καναλιού από το 23%, στο 9% και αναρωτήθηκε… «αν υπήρχαν και Νεοδημοκράτες που έβλεπαν το προηγούμενο σήριαλ και μετά άλλαξαν κανάλι» και συμπλήρωσε «ήταν μια συνέντευξη “αγιογραφία”, δεν ήταν αυτό που περίμενε να δει ο κόσμος … Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε για το έγκλημα τόσες φορές τη λέξη ατύχημα, ούτε καν δυστύχημα και ο δημοσιογράφος δεν τον διόρθωσε».

Μιλώντας στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΙ. ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τόνισε:

«Είναι καλό όσο πλησιάζουν οι εκλογές να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, για το πως θα ζητήσουμε την ψήφο του πολίτη. Εμείς ζητάμε την ψήφο για να φτιάξουμε κυβέρνηση. Υπάρχουν κόμματα που ζητάνε ψήφο μόνο για να δυναμώσουν τα ίδια, χωρίς να τους νοιάζει ποιος είναι κυβέρνηση. Χτες ακούσαμε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να στέλνει ένα θολό πολιτικό μήνυμα, γιατί ενώ μιλούσε για δημιουργία προοδευτικής κυβέρνησης, τώρα μπαίνει στη λογική των ίσων αποστάσεων. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει περίπτωση κάποιος που θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ να έχει ξανά πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή κάποιον άλλον από τη δεξιά πολυκατοικία; Εμείς είμαστε σαφείς υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας με προοδευτικές δυνάμεις».

Αναφερόμενος σε προγραμματικές συμφωνίες και τον όρο του ΜεΡΑ 25 να γίνει συζήτηση πριν τις εκλογές μίλησε για ισότιμη συζήτηση, φέρνοντας παράλληλα το παράδειγμα «αν ένα κόμμα πάρει 34% και ένα άλλο 3,5%, θα συζητήσουν ισότιμα, αλλά προφανώς με την πολιτική βαρύτητα που έχει το κάθε ποσοστό».

«Το ΠΑΣΟΚ βαρύνεται με το θέμα της κυβέρνησης Παπαδήμου και της συμμετοχής στην κυβέρνηση Σαμαρά. Πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος ήταν από τότε στέλεχος του κόμματος, αν ήταν σωστές αυτές οι συνεργασίες. Δεν κάνει καλό στο ΠΑΣΟΚ ούτε η πολιτική των ίσων αποστάσεων, ούτε το θολό πολιτικό μήνυμα» επισήμανε στη συνέχεια.

Κλείνοντας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση περί αναθεώρηση του Συντάγματος για την προώθηση επιχειρηματικών σχεδίων στην εκπαίδευση, τόνισε πως η επόμενη Βουλή έχει να κάνει «πολύ πιο άμεσα πράγματα», επιδεικνύοντας το πρωτοκολλημένο έγγραφο, «Υπάρχει το έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, το οποίο έχει δημοσιεύσει ο Παύλος Πολάκης και έχει χαθεί από τα κανάλια, από το οποίο προκύπτουν σοβαρότατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και για λειτουργούς της Δικαιοσύνης…»

Δείτε αναλυτικά: