Για τη σημασία να δοθούν σαφείς απαντήσεις από κυβερνητικής πλευράς στα ερωτήματα που προκύπτουν με το θέμα των παρακολουθήσεων, ώστε να σταματήσει η  τοξικότητα στην οποία έχει κυλιστεί η πολιτική ζωή του τόπου, μίλησε σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης.

Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως απόλυτα υπεύθυνο για ό,τι συμβαίνει, υπενθυμίζοντας ότι είχε τρέξει να αναλάβει την αποκλειστική ευθύνη της ΕΥΠ από τις πρώτες ήμερες της κυβερνητικής του θητείας και σημειώνοντας πως «Δεν μπορεί ό ίδιος ο πρωθυπουργός και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες να μιλούν για χατίρια που δεν έκαναν σε κάποιους κι έτσι άρχισαν οι παρακολουθήσεις και οι εκβιασμοί. Δεν μπορεί να πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα ενάντια σε όλους. Ας μιλήσουν με σαφήνεια ότι ο τάδε επιχειρηματίας ή ο τάδε ιδιοκτήτης ΜΜΕ ζήτησε συγκεκριμένα χατίρια». Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για κυβερνητική αδυναμία απάντησης που εκπορεύεται από την ενοχή της, υπενθυμίζοντας πρόσφατη παρόμοια κατάσταση «Κατήγγειλα μέσα στη Βουλή τον Υπουργό Οικονομικών που μίλησε αόριστα για επιχειρήσεις που του ζήτησαν την κατάθεση συγκεκριμένης τροπολογίας και δεν τόλμησε να απαντήσει όταν του ζήτησα να κατονομάσει ποιοι ακριβώς ήταν».

Στη συνέχεια μίλησε με θερμά λόγια για τους ερευνητές – δημοσιογράφους που τιμώντας το επάγγελμά τους αποκαλύπτουν βρώμικες και δυσώδεις υποθέσεις, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους. Υπενθύμισε δε ότι οι αποκαλύψεις και οι πληροφορίες έρχονται από μια μεγάλη μερίδα του Τύπου, από το «Documento», το «Βήμα», τα «Νέα» κ.λπ., αλλά και ότι στη χώρα μας έχει υπάρξει θάνατος δημοσιογράφου, υπόθεση η οποία δεν έχει ακόμα διαλευκανθεί.

Τέλος απευθυνόμενος στο αστείο προπαγανδιστικό επιχείρημα ότι ο ΣΎΡΙΖΑ επιδιώκει να ανακινεί το θέμα των παρακολουθήσεων, ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε ξεκάθαρα «Οι παρακολουθήσεις είναι εδώ. Εμείς θέλουμε να αναδεικνύουμε θέματα, όπως τις αποκαλύψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που σύμφωνα με τα στοιχεία της, η χώρα μας είναι η δεύτερη ακριβότερη στο κόστος της βενζίνης και τέταρτη ακριβότερη στο κόστος του πετρελαίου κίνησης σε όλη την Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να αλλάξει καμία ατζέντα, μακάρι η ΝΔ να τολμήσει τον διάλογο για τα θέματα της ακρίβειας».