«Η κυβέρνηση με ό,τι κάνει και ό,τι προτείνει δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα των πολιτών. Και ο εξωδικαστικός μηχανισμός, όπως τον λειτουργεί και οι νομοθετήσεις για τα δάνεια και ο πτωχευτικός κώδικας δημιουργούν προβλήματα. Δεν ήρθαν οι …κομμουνιστές, ήρθαν οι νεοφιλελεύθεροι να πάρουν τα σπίτια του κόσμου. Επί ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας» είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή RESTART του ATTICA.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κληρονόμησε προστασία πρώτης κατοικίας. Την κατοχύρωσε, τη διεύρυνε ακόμη και για αυτούς που έβαλαν ενέχυρο την πρώτη κατοικία τους σε επιχειρηματικό δάνειο και την παρέδωσε στην επόμενη κυβέρνηση» τόνισε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και κάλεσε τον κόσμο να ακούσει στη σημερινή εκδήλωση τα εξειδικευμένα μέτρα για τα κόκκινα δάνεια και συνολικότερα τα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων της κοινωνίας, των πολιτών και των επιχειρήσεων.

«Ο κόσμος κατάλαβε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ρυθμίζει τα δάνειά του, προστατεύει το σπίτι του, ενώ με κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί… Σε πολύ δύσκολες συνθήκες φέραμε τις 100 δόσεις, φέραμε τις 120 δόσεις με κούρεμα βασικής οφειλής και οι τωρινές προτάσεις μας, απόλυτα τεκμηριωμένες, κοστολογημένες και εφαρμόσιμες θα είναι ένα περαιτέρω βήμα για τη ρύθμιση δανείων και χρεών. Όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, που ψήφισε τον πτωχευτικό κώδικα, βαρύνεται με το ότι ο κόσμος χάνει τα σπίτια του» κατέληξε.

Στη συνέχεια, μίλησε για την πατριδοκαπηλία στην οποία επιδίδονται τα στελέχη της ΝΔ «προσπαθούν να σηκώσουν σημαία ψευτο-πατριωτισμού, ενώ ευθύνονται για τη διαφήμιση “TurkAegean” σε μεγάλα αμερικάνικο μέσο ενημέρωσης και για τα μεγάλα προβλήματα στα εθνικά ζητήματα».

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις παρεμβάσεις της στη Δικαιοσύνη, υπενθύμισε την απαράδεκτη παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, που είχε εξαγγείλει τη δημιουργία επιτροπής της οποίας το πόρισμα θα λάμβανε υπόψη η Δικαιοσύνη και άσκησε σφοδρή κριτική για τη θέσπιση του ακαταδίωκτου στην επιτροπή Γεραπετρίτη.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: