Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, σχετικά με την επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.) μέσω της οποίας απαιτούν την καθολική απαγόρευση εργασιών στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων εξ αιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και των καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα.

Στην επιστολή της η Π.Ε.Ν.Ε.Ν. ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ώστε τόσο στα δρομολογημένα πλοία, όσο και σε αυτά που υποβάλλονται σε επισκευές να απαγορευτούν όλες οι εργασίες στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και στα γκαράζ των πλοίων, όπως οι χρωματισμοί, το ματσακόνι, η συντήρηση, με σκοπό την προστασία της υγείας των Ναυτεργατών για το διάστημα που διαρκούν τα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την ανταπόκρισή του στο αίτημα της Ένωσης, και ενημέρωση σχετικά με τις ανάλογες ενέργειες των αρμόδιων αρχών του υπουργείου και των Λιμενικών Υπηρεσιών στα κατά τόπους Λιμεναρχεία.