«Τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις ελλείψεις των φαρμάκων, τις οποίες δεν αναλαμβάνει, αλλά μέσα από nonpaper του Μαξίμου προσπαθεί να τις επιρρίψει ακόμα και στην αντιπολίτευση», δήλωσε σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του ONE TV ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, για τα αποτελέσματα άλλης μιας καταστροφικής κυβερνητικής διαχείρισης στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

«Μπορούν να προχωρήσουν σε μια σειρά ενέργειες, σε πιο στενό έλεγχο για την αφθονία του βασικού αγαθού, που λέγεται φάρμακο και έχει σχέση με την ίδια τη ζωή, αλλά επιλέγουν να μιλούν για αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων. Να μην τολμήσουν σε μια περίοδο αυξημένου πληθωρισμού που μειώνει στο ελάχιστο το εισόδημα των πολιτών να προχωρήσουν σε αυξήσεις τιμών και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες που τους αναλογούν». Ο Τρ. Αλεξιάδης περιέγραψε την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται γονείς μικρών παιδιών με τις πολύωρες αναμονές στα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων και τις μετέπειτα πολύωρες αναζητήσεις φαρμακείων που να διαθέτουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Όσο για τις ευτελείς δικαιολογίες περί «παγκοσμίου προβλήματος», υπενθύμισε τον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των γεγονότων από τα μέσα ενημέρωσης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπου για ό,τι γινόταν, οι ευθύνες επιρρίπτονταν στην τότε κυβέρνηση, αντίθετα με το σήμερα που οι ευθύνες διαχέονται στην παγκόσμια σφαίρα, στην κλιματική αλλαγή, στον Πούτιν ή στην αντιπολίτευση…

Αναφερόμενος σε ένα από τα καθημερινά πλέον στοιχειοθετημένα σκάνδαλα στελεχών της ΝΔ, αναρωτήθηκε αν ο κ. Χειμάρας παραμένει βουλευτής της ΝΔ, ενώ παράλληλα μίλησε για τα δεινά που επιφέρει στον τόπο και στην οικονομία του μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος πολλών μηνών, καλώντας τον πρωθυπουργό να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. «Επιθυμούμε να γίνουν οι εκλογές όσο τον δυνατόν νωρίτερα, ώστε να σταματήσει το γρηγορότερο η κυβερνητική προστασία και εύνοια προς τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα καρτέλ, όπως οι τράπεζες, οι ηλεκτροπαραγωγές εταιρείες και τα διυλιστήρια, να σταματήσει η υπερφορολόγηση των πολιτών μέσω της έμμεσης φορολογίας και να παρθούν μια ώρα αρχύτερα εκείνα τα δημοσιονομικά μέτρα που θα ανακουφίσουν τους πολίτες».