Σε συνέντευξη του στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του KONTRA CHANNEL, ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης περιέγραψε την πολιτική επικαιρότητα της χώρας, με τη φράση «Μετράμε τα ψέματά τους», αναδεικνύοντας την κυβερνητική προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης, απόκρυψης των πραγματικών στοιχείων και προστασίας συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

«Προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ που δεν εκπληρώθηκαν, όπως η αύξηση στο βασικό μισθό που θα ήταν διπλάσια από τον ρυθμό ανάπτυξης. Κινδυνολογίες πως οι εμπορικές επιχειρήσεις δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν μεγαλύτερους μισθούς, ενώ τέτοιου είδους αυξήσεις σημαίνουν μεγαλύτερη κατανάλωση, αυξημένο τζίρο και περισσότερα κέρδη. Προϋπολογισμός του 2023, ψηφισμένος στη Βουλή, που δεν περιλαμβάνει κονδύλια για όσα εξαγγέλλονται ή όσα διαρρέουν πως πρόκειται να κάνουν.. Μόνιμα ψέματα που πληθαίνουν μέχρι τις εκλογές και που αποτελούν τους μόνιμους κινδύνους για την οικονομία στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προστατεύσει π.χ. τις μεγάλες εταιρίες στο χώρο της ενέργειας. Αποκορύφωμα η άρνηση της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών στο διάστημα Οκτώβριος ΄21- Ιούνιος ΄22 , που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τα οποία της έχει παραδώσει η ΡΑΕ εδώ και ενάμιση μήνα. Ξεκάθαρη κυβερνητική προστασία των υπερκερδών εταιριών, που συμπληρώνεται από την κοροϊδία της φορολόγησης των υπερκερδών των διυλιστηρίων με τον κατώτατο συντελεστή (33%) από τους προτεινόμενους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τους λεονταρισμούς του πρωθυπουργού που μιλούσε περί επιστροφής στο ελληνικό δημόσιο του 90 % μέσω έκτακτης φορολόγησης».

Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για επιλογή, αλλά και αδυναμία που διακρίνει τις κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων όπως π.χ. με τον τρόπο που επιλέγει να διαθέσει το λεγόμενο …food-pass, λανθασμένος για οικογένειες πολυτέκνων και απαγορευτικός για πολλές άλλες οικογένειες. Αντίθετα τόνισε, η αντιγραφή μέτρων και πρακτικών ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Ισπανίας με τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα είναι μέτρα που επιφέρουν λύσεις, ανακουφίζουν τους πολίτες, παρεμβάσεις που μπορεί η κυβέρνηση να κάνει αλλά δεν θέλει να τις κάνει.

Στη συνέχεια εξέφρασε την ανησυχία του για την οικονομική διαχείριση του αποθεματικού της χώρας. Περιμένουμε σε λίγους μήνες που θα παραδώσουν το Υπουργείο Οικονομικών, να δούμε τι θα παραδώσουν από τα 37 δις αποθεματικό που τους άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι περίεργες δηλώσεις των κ.κ. Σκυλακάκη, Σταϊκούρα προβληματίζουν για το τι έχει απομείνει. Τους έχουμε ζητήσει μέσα στη Βουλή να δημοσιοποιήσουν πίνακα με τα ποσά που παρέλαβαν, τα έσοδα και τα έξοδα, τις εισροές και τις εκροές ανά έτος στον ίδιο συγκεκριμένο λογαριασμό και το τελικό υπόλοιπο. Δεν έπρεπε να δημοσιοποιήσουν ένα τέτοιο πίνακα ώστε να ξέρουμε το αποθεματικό της χώρας στις 31-12-2022;

Κλείνοντας, ερωτώμενος για τη μάχη των εκλογών, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως θα είναι νικηφόρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πως το πραγματικό θέμα της αναμέτρησης είναι η διαφορά μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων. Υπάρχει, είπε, ακόμη και με βάση τις δημοσκοπήσεις η δυνατότητα σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης από το βράδυ των εκλογών της απλής αναλογικής και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που θα διαλέξουν να οδηγήσουν τη χώρα σε δεύτερες εκλογές, με ολέθριες συνέπειες για τον χώρο τους.