Με κοινή Αναφορά τους προς τoν Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής Α’ Πειραιά και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θοδωρής Δρίτσας και ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, φέρνουν στη Βουλή τα έγγραφα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Π.Α.) με τα ερωτήματα στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού για τον τρόπο που φέρεται να εφαρμόζεται η μοριοδότηση για την υλοποίηση των μεταθέσεων στο ΠΝ.

Στο έγγραφό της η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Π.Α. αναφέρεται σε συσσωρευμένα παράπονα ετών  από Υπαξιωματικούς και Ανθυπασπιστές του Πολεμικού Ναυτικού (Τ/ΜΗΧ) για τα διαφορετικά κριτήρια με τα οποία αντιμετωπίζονται σε σχέση με συναδέλφους τους ως προς τις μεταθέσεις σε διαφορετικής καθημερινότητας πλοία, αλλά και τον ακατανόητο τρόπο ερμηνείας των πινάκων μοριοδότησης σε κάθε κύκλο μεταθέσεων.

Με την τοποθέτηση να παίζει σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική, προσωπική και οικογενειακή ζωή των στελεχών, αδικαιολόγητες τοποθετήσειςσύμφωνες με συγκεκριμένα παραδείγματα που αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη του προσωπικού του Στόλου προς την Ιεραρχία. Εμπιστοσύνη που έχει πληγεί, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τα στελέχη αποφεύγουν να απευθυνθούν ιεραρχικά, αφενός γιατί δεν τρέφουν ελπίδες για τη δικαίωσή τους και αφετέρου γιατί φοβούνται τη στοχοποίησή τους από τα Γραφεία Μεταθέσεων.

Ο Θοδ. Δρίτσας και ο Τρ. Αλεξιάδης ζητούν ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο και απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα.

Το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.

Το έγγραφο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Π.Α.