34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του αν. τομεάρχη Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη κατέθεσαν στη Βουλή αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών για την άμεση διευθέτηση του προβλήματος που έχει παρουσιαστεί σχετικά με τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για εγγραφές σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα οι Βουλευτές κατέθεσαν στη Βουλή τη σχετική επιστολή του Λογιστικού Συλλόγου Αθήνας στην οποία σημειώνεται η δυσκολία της προσκόμισης εντός της χρονικής προθεσμίας εγγραφής, του εκκαθαριστικού σημειώματος της φορολογικής δήλωσης για το φορολογικό έτος 2020, που θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέταση των αιτήσεων και τη μοριοδότηση των υποψηφίων για εγγραφή στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς. Για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων ο Σύλλογος αιτείται είτε να ληφθούν υπόψη τα στοιχεία των δηλώσεων του περυσινού έτους είτε να παραταθεί η προθεσμία.  

Οι 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν απαντήσεις από τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εσωτερικών και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή τους στις προτάσεις του Λογιστικού Συλλόγου Αθήνας.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά
προς τoυς κ.κ.
Υπουργό Εσωτερικών
Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Άμεση διευθέτηση του προβλήματος υποβολής αιτήσεων για παιδικούς σταθμούς

Οι παρακάτω υπογράφοντες Βουλευτές καταθέτουν ως Αναφορά την επιστολή του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών προς την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος μέσω της οποίας ζητούν να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις εγγραφές στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς.
Στην επιστολή του ο Σύλλογος αναφέρει πως ενώ η εξέταση των αιτήσεων και η μοριοδότηση των υποψηφίων για εγγραφή στους παιδικούς σταθμούς προϋποθέτουν την προσκόμιση του εκκαθαριστικού σημειώματος από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2020, η προθεσμία εγγραφής εκπνέει σύντομα. Παράλληλα τονίζει την αδυναμία υποβολής ορθών φορολογικών δηλώσεων, λόγω της συνεχούς τροφοδότησης του συστήματος taxisnet με στοιχεία και ζητά να ληφθούν υπόψη είτε τα στοιχεία των δηλώσεων φορολογικού έτους 2019 είτε να παραταθεί η προθεσμία.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

Αθήνα, 22-06-2021

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Αλεξιάδης Τρύφων
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος
Βαγενά Άννα
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Γιαννούλης Χρήστος
Γκιόλας Ιωάννης
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)
Καφαντάρη Χαρά
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μάρκου Κωνσταντίνος
Μουζάλας Ιωάννης
Μπαλάφας Ιωάννης
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μωραΐτης Αθανάσιος
Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Παπανάτσιου Αικατερίνη
Πούλου Παναγιού
Ραγκούσης Γιάννης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σπίρτζης Χρήστος
Συρμαλένιος Νικόλαος
Τζούφη Μερόπη
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Φάμελλος Σωκράτης
Φωτίου Θεανώ
Χαρίτου Δημήτριος
Ψυχογιός Γιώργος