Ανεύθυνες δηλώσεις υπουργών σε ρόλο ειδικών γιατρών, συνωστισμός κυβερνητικών στελεχών χωρίς τήρηση μέσων προστασίας σε εκδηλώσεις για επικοινωνιακούς λόγους, τραγελαφικές οδηγίες για την τήρηση διαφορετικών πρωτοκόλλων ασφαλείας, ανάλογα με την πύλη εισόδου στη χώρα, συνθέτουν το σκηνικό της απόλυτης ευθύνης της κυβέρνησης για τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο Τρύφων Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην αλλοπρόσαλλη τακτική μέτρων και δηλώσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας την υπεύθυνη αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε, προειδοποίησε, αλλά δυστυχώς επιβεβαιώνεται από τις καθημερινές δυσοίωνες εξελίξεις.

Στα θέματα της οικονομίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει, δεν έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την κοινωνία και τους πολίτες, οι οποίοι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβερνητική πολιτική, σε αντίθεση με την εύνοια που επιδεικνύει σε διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα με χαριστικές διατάξεις, δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ. Προς επίρρωση δε, αναφέρθηκε αφενός στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΕΒΕΑ όπου το 57 % των ερωτηθέντων βλέπουν λουκέτα στις επιχειρήσεις και περικοπές απολαβών και αφετέρου στο πρόσφατο νομοσχέδιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις για μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο, το πλήρες κείμενο της οποίας παραμένει ακόμη άγνωστο σε αντιδιαστολή με τη συμφωνία των Πρεσπών, το κείμενο της οποίας δόθηκε την επομένη στη δημοσιότητα. Μελανά σημεία της συμφωνίας που δημοσιεύεται στον τύπο και ερωτήματα, όπως η μειωμένη επήρεια ελληνικών νησιών απαιτούν απαντήσεις δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης.  Έψεξε δε την απουσία δηλώσεων εκ μέρους πρώην πρωθυπουργών, μεγάλων στελεχών της ΝΔ, οι οποίοι ενώ τότε κατήγγειλαν ολημερίς την συμφωνία των Πρεσπών τώρα λάμπουν δια της αφωνίας τους.