Σε συνέχεια της ερώτησης που απευθύναμε στις 29.08.22 προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης (https://tinyurl.com/j66nyvtr) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά και την αδυναμία της να ανταποκριθεί στο κρίσιμο για την απονομή δικαιοσύνης έργο της, στη Βουλή φέρνει ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης νέο έγγραφο της Υπηρεσίας με το οποίο εκφράζει την αγωνία της για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της.

Στο έγγραφό της προς τους πλέον αρμόδιους και επικεφαλής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κραυγάζει την αγωνία της, υπενθυμίζοντας τις επανειλημμένες ενημερώσεις που έχει απευθύνει, χωρίς να δοθεί λύση στην υποστελέχωσή της και με σοβαρή πιθανότητα σε λίγες ημέρες το νεκροτομείο του Πειραιά να κινδυνεύει εκ νέου να κλείσει.

Καταθέτοντας ως Αναφορά προς τον Υπουργό της Δικαιοσύνης το νέο έγγραφο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, ο Τρ. Αλεξιάδης ζητά άμεσες απαντήσεις και ενημέρωση, αναμένοντας παράλληλα την απάντηση στην Ερώτηση που έχει κατατεθεί για τις προθέσεις και τις ενέργειες του Υπουργείου για την επίλυση των προβλημάτων.

Ακολουθεί η Αναφορά του Βουλευτή και η επιστολή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

Θέμα: Να στελεχωθεί άμεσα η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης καταθέτει ως Αναφορά την επιστολή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά (Αρ. Πρωτ. 504/07-09-2022) με θέμα την επείγουσα ανάγκη άμεσης στελέχωσης της Υπηρεσίας.

Στην επιστολή του ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά αφού υπενθυμίζει τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις που έχει απευθύνει σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στην υπηρεσία και τις κενές οργανικές θέσεις, πληροφορεί΄ για το πρόβλημα που πρόκειται να αντιμετώπισε εκ νέου το νεκροτομείο Πειραιά μόλις τελειώσει η δίμηνη σύμβαση του συμβασιούχου υπαλλήλου.

Με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά  να διενεργεί και τις Ιατροδικαστικές πράξεις αρμοδιότητας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αιγαίου, η έλλειψη νεκροτόμων και επαρκούς γραμματειακής υποστήριξης σημαίνει ότι δεν δύναται να λειτουργήσει και το πρόβλημα χρήζει άμεσης ανταπόκρισης.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας. 

Αθήνα, 09-09-2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Αλεξιάδης Τρύφων