Την ανάγκη ενίσχυσης όλης της κοινωνίας, του πρωτογενή τομέα, των μικρομεσαίων στρωμάτων και των επιχειρήσεων, επισήμανε σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ο Τρύφων Αλεξιάδης. Πολλές οι κυβερνητικές εξαγγελίες περί ενίσχυσης των αγροτών, των ψαράδων, των κτηνοτρόφων, αλλά η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι συναλλασσόμενοι μπροστά στα γκισέ των τραπεζών, της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων είναι ολότελα διαφορετική.

Γενικότερα αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας τόνισε την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα με το έλλειμμα ήδη να δείχνει πως ξεπερνάει τα 12 δις, τον προϋπολογισμό να έχει ξεφύγει και να φαίνεται αδύνατη η υλοποίησή του και το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, που σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής θα φτάσει στο 31%, να επελαύνει. Απέναντι στα τεράστια αυτά ζητήματα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προτείνει λύσεις ευνοϊκές για τον εργαζόμενο και για την κοινωνία, παρά  ευνοεί σκανδαλωδώς μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση «να ακούσει την αγορά, την κοινωνία, τα επιμελητήρια, να συνεννοηθεί με τους επιχειρηματικούς φορείς και να δώσει λύσεις στις αγωνίες των πολιτών και της κοινωνίας».

Στη συζήτηση περί των εθνικών θεμάτων και της εξωτερικής πολιτικής της χώρας ο Τρ. Αλεξιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για την καθυστερημένη αντίδραση στην τουρκική προκλητικότητα, για την αδράνεια που επέδειξε να πιέσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ υπενθύμισε τις δηλώσεις υπουργού της κυβέρνησης ότι «δεν είναι στρατηγική μας επιλογή οι κυρώσεις», που αποδεικνύουν ότι η πολιτική της οδήγησε στην παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως αποδείχτηκε από τη συζήτηση στη Βουλή.  Το εθνικό μέτωπο, η εθνική στρατηγική και η ενότητα χτίζεται μέσα από τον διάλογο, συνέχισε ο βουλευτής, κι αποτελεί τεράστιο ατόπημα την πολύ κρίσιμη αυτή περίοδο, με διάταξη πολεμικών δυνάμεων στο Αιγαίο, με επεισόδιο επαφής πολεμικών πλοίων, τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν τη σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και «η κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα».     

Στο θέμα της πανδημίας οι κυβερνητικοί χειρισμοί των τελευταίων μηνών δείχνουν πως τα συμφέροντα αεροπορικών και ναυτιλιακών επιχειρήσεων υπερισχύουν των εισηγήσεων των ειδικών επιστημόνων. Ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα, καθώς φαίνεται πως δεν ακούει τη γνώμη των ειδικών, αλλά υποκύπτει στις πιέσεις και στη μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Αναφερόμενος δε στην προσωπική του περιπέτεια ευχαρίστησε για άλλη μια φορά το δημόσιο σύστημα υγείας και τους γιατρούς στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» και στο ΓΑΟΝΑ «Αγ. Σάββας» που τον βοήθησαν να ξεπεράσει το πρόβλημα, ενώ παράλληλα απηύθυνε μήνυμα ελπίδας, δύναμης και αγώνα σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας